Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Tradiția PSD-istă a Măsurilor cu dedicație în timp și spațiu

Autor: | | 61 Comentarii | 3729 Vizualizari

De cum a ieşit din ţeasta lui Liviu Dragnea, ca averile penale din jefuirea ţării, iniţiativa unei Ordonanţe de urgenţă prin care să fie suspendate, timp de două săptămîni, două articole din Legea 393/2004, zisă şi a Statutului aleşilor locali, mi-am exprimat pe cristoiublog.ro stupefacția faţă de ceea ce eu am numit o premieră chiar şi-n cazul unei ţări echivalente cu un atol din Oceanul Pacific.

Abrogarea articolului 9, aliniat 2, literele h.1 şi g.1 şi a articolului 15, aliniat 2, litera g.1, cu păstrarea restului articolelor în vigoare, pentru două săptămîni, timp în care PSD, PC, UNPR şi PLR vor reuşi să racoleze în masă primari de-ai Opoziţiei.

Politicienii şi jurnaliştii care au denunţat această iniţiativă, născută prin cezariană din insul baronului local Liviu Dragnea, clocită însă de mintea de golănaş a lui Victor Ponta, s-au concentrat pe efectele sale nocive în planul migraţiei politice.

Aşa cum am scris şi am spus, ticăloşia Ordonanţei puse la rumenit în cuptoarele PSD nu constă atît în înlesnirea migraţiei politice a aleşilor locali, cît mai ales în practica Măsurii cu dedicaţie.

Prin şantaj, PSD, PC, UNPR şi PLR au convins primari şi consilieri PDL şi PNL (de aceste partide e vorba, şi nu de PMP) să se înscrie în PSD.

Primarii şi consilierii respectivi nu pot pleca din partidul lor cîtă vreme Legea Statutului aleşilor locali stipulează că-n aceste condiţii îşi pierd automat funcţiile:

„Art. 9 – (2) Calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri:

(...)

h1) pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales;

(...)

21) Cazul prevăzut la alin. (2) lit. h1) se aplică şi viceprimarului.

Art. 15. – (2) Calitatea de primar încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:

(...)

g1) pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales“.

Poate că unii consilieri şi primari locali, seduși de Programul politic al Coaliției de Guvernare și orbiți de Astrul politic numit Victor Ponta, ar fi dispuşi să se înscrie într-unul din partidele patronate de premier şi dacă-şi pierd funcţiile.

PSD, PC, UNPR, PLR n-au nevoie însă de militanţi.

Ele au nevoie, pentru a-i asigura lui Victor Ponta 40% din voturi, de consilieri şi de primari.

În consecinţă, pentru ca respectivii să treacă şi cu funcţiile la Coaliţia de Guvernare, nu numai cu sufletul, Victor Ponta pune la cale abrogarea celor două articole pentru doar două săptămîni.

SCANDALUL care rupe scena politica din Romania inainte de alegeri! Lovitura dura pentru Dragnea de la UDMR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI