Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Slavă Domnului! În cazul Crizei ucrainene lui Traian Băsescu i-a revenit luciditatea!

Ion Cristoiu
Autor: | | 62 Comentarii | 7775 Vizualizari

Joi, pe la prînz, n-apucasem să mă trezesc din uimirea că Victor Ponta a dat Ordonanța de urgență care suspendă democrația timp de 45 de zile, timp necesar cumpărării de primari la preț redus, că alta, gata să devină stupefacție, s-a grăbit să-i ia locul: Toate televiziunile de știri, toate site-urile și toate blogurile fuseseră lovite de apoplexia unui Breaking news: Rusia a invadat Ucraina!

Ei drăcie! – mi-am zis, înciudat pe mine însumi, pentru că în comentariul din Evenimentul zilei, apărut în dimineața zilei de joi, scrisesem că liderii de la Kiev au drept singură soluție la problemele țării diversiuni în genul celor cu teroriștii din decembrie 1989, diversiuni prin care se exagerează, ba chiar uneori se inventează, acțiuni de război ale Rusiei împotriva bietului stat ucrainean.

Notam că prin aceste diversiuni, cărora le cad prad jurnaliștii, dar și politicienii români, liderii de la Kiev vor să întrețină în Occident imaginea unei țări agresate și prin asta, a unei țări care să primească ajutor militar și parale pe de-a moaca:

„Singura soluţie asumată de liderii ucraineni e atragerea Occidentului într- un război economic dezastruos cu Federaţia Rusă, un război ce se poate transforma oricînd într-unul militar, prin diversiuni de excepţie, dovedind că serviciile secrete ucrainene sînt brave urmașe ale KGB-ului sovietic.

”Chestia cu invazia părea a contrazice afirmațiile mele, aducînd un argument solid celor care mă înjură pe motiv c-aș fi de partea rușilor. Desigur, eu nu sunt de partea nici unuia dintre beligeranți în cazul Crizei ucrainene. De 24 de ani sunt însă sătul de diversiunile politicienilor noștri pentru a mai înghiți și diversiunile ucrainenilor. Hai, parcă diversiunile americanilor, ale chinezilor, ale rușilor, le mai înghit, dar să înghit și diversiunile ucrainenilor, asta chiar că e de tot!

Așadar, în articolul din Evenimentul zilei, ca și în alte intervenții, eu nu ceream românilor și, mai ales, politicienilor, decît să judece realitățile din Ucraina cu cap românesc și nu cu cap ucrainean. Știrea cu invazia părea a contrazice această poziție.

O dată trecută prima impresie, am vrut să văd, cum se cuvine în cazul unui eveniment ieșit din comun, sursa știrii privind Invazia.

Spre uluirea mea, știrea se baza exclusiv pe declarația președintelui ucrainean. Desigur, în astfel de cazuri abecedarul profesiei de jurnalist cerea ca știrea să sune nițel diferit. Ceva în genul, Kievul vorbește de o invazie rusească, Moscova dezminte! Nu de alta, dar în Istorie n-am auzit pînă acum de invadarea unei țări de către o altă țară în condițiile în care invadatoarea o dezminte.

Nu era prima dată cînd liderii de la Kiev vîrau pe gît opiniei publice internaționale născociri de toată frumusețea prezentate drept realități.

Nu mai departe săptămîna trecută Kievul ne pisase cu știrea despre 20 de tancuri rusești pe care armata ucraineană le distrusese, deși Moscova dezmințise că așa ceva s-a petrecut.

ULTIMA ORA. Cu cine STA IN CELULA Radu Mazare!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI