Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Operațiunea Stîrpiți-l de pe acum pe Traian Băsescu!
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Operațiunea Stîrpiți-l de pe acum pe Traian Băsescu!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Operațiunea Stîrpiți-l de pe acum pe Traian Băsescu!

Chitit să-mi scoată din cap, chiar și cu ciocanul, orice privire chiorîșă aruncată Binomului SRI-DNA, pentru România de azi un fel de Consiliu al Coloneilo din republicile bananiere africane, Rareș Bogdan m-a contrazis amarnic joi seara, la emisiunea sa Jocuri de putere în chestiunea anchetării de către procurori a Mașinăriei de corupție politică a fostului PDL, în prezent o aripă din cele două ale PNL pe stil nou.

Susțineam, cum am făcut-o și în scris, că Binomul SRI-DNA nu trece și nu va trece în veci la investigarea drumului prin care banii negri din Afacerile Microsoft, ANRP, au ajuns în acțiunile politice și în campaniile electorale ale PDL. Deși există o cisternă  de denunțuri și autodenunțuri care-l arată cu degetul pe Vasile Blaga drept punctul terminus al drumului început de banii negri după mită, anchetele DNA se înverșunează să se limiteze la cei care au fost doar rotițe în Mașinăria corupției politice: furnici strîngătoare de mită, gen Dorin Cocoș, Claudiu Florică sau personaje ambițioase, dispuse să facă jocurile politicienilor pentru a promova, gen Alina Bica, Horia Georgescu. Străduindu-se să mă contrazică cu orice preț, Rareș Bogdan mi-a invocat exemplul lui Adrian Videanu și Gheorghe Ștefan, doi dintre liderii PDL. Aceștia doi au fost și ei anchetați de DNA.

Rareș Bogdan nu e singurul care vrea să ne convingă că înhățarea lui Gheorghe Ștefan și a lui Adrian Videanu ține de investigarea Corupției politice din perioada Guvernării PDL pînă-n pînzele albe. Recent, decizia DNA de a extinde ancheta în cazul Gala Bute și la mersul banilor în campania PDL pe București a făcut să înflorească știrile gen Se strînge lațul în PDL!

Citind cu atenție proza emisă de DNA în această afacere, vom sesiza imediat că-i vorba de persoane acuzate de folosirea banilor negri în campania pe București de Elena Udrea și nu de PDL. Elena Udrea a fost denunțată în textele Diviziei Presă a Binomului SRI- DNA drept Vinovata de serviciu a Guvernării PDL. Ea  e acuzată de a fi primit mită pentru a facilita, ca ministru, anumite companii. Ea singură. În Guvernarea PDL sînt zeci de situații create de alți miniștri în materie de contracte cu cîntec. Ați auzit cumva de vreo șoaptă dinspre DNA în chestiunea asta? Elena Udrea e acuzată c-a alimentat presa cu bani negri. Ceilalți lideri PDL, ceilalți miniștri n-au făcut și ei asta? Elena Udrea e acuzată c-a finanțat campania electorală pe București cu bani negri. Să înțelegem că în toate celelalte filiale PDL din țară finanțarea a fost făcută exclusiv cu bani albi?

Afacerea Elena Udrea se conturează puternic ca o diversiune tipică perioadei postdecembriste, dominată de implicarea anticonstituțională a Serviciilor Secrete, nepoței ai Mătușii Securitatea, în viața social politică a țării. Guvernarea PDL a fost denunțată nu numai de presa USL, dar și de presa independentă ca roasă de cancerul banilor negri obținuți de la Stat pentru campaniile electorale și pentru activitatea politică a Partidului. Pentru că noul Regim trebuia să răspundă într-un fel acestor acuzații, s-a ticluit la cale Operațiunea Elena Udrea – Vinovatul de serviciu. Trucul e vechi, de pe vremea dușmanului de clasă. Cînd Dej a făcut una cu pămîntul cuplul Ana Pauker – Vasile Luca, celor doi li s-au pus în cîrcă toate abuzurile regimului stalinist al lui Dej: colectivizarea forțată, dictatura Securității. La fel și cu Elena Udrea. Binomul SRI-DNA, trecut peste noapte în slujba noului Stăpîn, a purces la Operațiunea Albirea PDL prin înnegrirea Elenei Udrea. Pentru că PDL a fost în campanie și e și acum forța noului Partid, PNL, atît din punct de vedere financiar, cît și organizatoric, Binomul SRI-DNA, supus noului Stăpîn de la Cotroceni, s-a năpustit asupra Elenei Udrea pentru a o transforma, și cu ajutorul Diviziei Presă a Binomului, în întruchiparea Corupției din guvernarea PDL.

Nu s-a făcut nimic pentru investigarea Corupției din Guvernarea PDL?!

Cum nu s-a făcut?

Dar Elena Udrea?

De dibuit imediat că Diversiunea nu e lipsită de inteligență. Elena Udrea are toate notele Vinovatului de Serviciu. Deontoloagele o urăsc. E ținta campaniilor rău mirositoare ale Antenei 3 și României tv. E un personaj cu mare impact mediatic.

Apostolii Binomului SRI-DNA aduc drept contraargument și faptul că au fost anchetați și lideri și miniștri PDL: Gheorghe Ștefan, Adrian Videanu, Alina Bica, Horia Georgescu. La o simplă privire, ai crede că Binomul a trecut dincolo de Afacerea Elena Udrea. E numai o impresie însă. În realitate, și Gheorghe Ștefan și Adrian Videanu și Alina Bica și Horia Georgescu fac parte tot din Lotul Elena Udrea. Fiecare dintre aceștia, deși lideri PDL sau demnitari ai Guvernării PDL, au ajutat-o pe Elena Udrea după plecarea acesteia din partid și înființarea PMP. Alina Bica face pușcărie pentru că Elena Udrea a luat-o pe ea la Paris și nu pe Lulutza zisă și Codruța Kovesi. Horia Georgescu a fost înhățat de DNA, pentru că a cutezat să ceară ÎCCJ urgentarea Procesului de incompatibilitate în cazul Klaus Iohannis.

Astfel anchetele în cazurile Adrian Videanu, Gheorghe Ștefan, Alina Bica, Horia Georgescu sunt  în folosul echipei lui Vasile Blaga din PDL. Toți cei care au cutezat să nu asculte de Milițianul postdecembrist au fost înhățați de DNA.

Păstrarea cu strictețe a Operațiunii în spațiul ferm delimitat al Elenei Udrea mai are un țel.

E vorba de blocarea cu orice preț a lui Traian Băsescu în intenția acestuia de a fi un fost președinte – cum scria exact Dan Andronic în Evz – altfel decît ceilalți foști președinți. Felul magistral în care a dat peste cap execuția pusă la cale de pițifelnicii lui Cozmin Gușă de la Realitatea tv a dovedit că Traian Băsescu e greu de ucis politico – mediatic. Binomul SRI-DNA, cel care s-a angajat în fața lui Klaus Iohannis că va face curat pe scena politică pentru a o transforma într-un șes, singura formă de relief în care Mona Lisa cu nădragi de la Cotroceni s-ar simți că există, a intuit că principalul adversar al Noului stăpîn nu e Victor Ponta, ci Traian Băsescu. De ce e Traian Băsescu, am mai scris. Reamintesc doar că Traian Băsescu are avantajul de a putea fi arătat ca termen de comparație cu Statuia de marmură calpă de la Cotroceni. Pe măsură ce Klaus Iohannis se dovedește un biet Imperator roman suit în fotoliu de Garda Pretoriană a Structurilor, Traian Băsescu devine tot mai periculos pentru Regizorii Diversiunii din 16 noiembrie 2014. Dosarul Elena Udrea face parte din Operațiunea Stîrpiți-l de pe acum pe  Traian Băsescu!:

1. Cîtă vreme Elena Udrea rămîne în arestul preventiv, campania lui Traian Băsescu împotriva abuzurilor staliniste ale Binomului SRI- DNA riscă să treacă drept o afacere personală a fostului președinte. De aici și incalificabilul abuz de a o ține pe Elena Udrea la pușcărie fără nici un temei.

2. Urmare și a unei alianțe ticăloase între Binom și posturile anti-Băsescu Antena 3 și România tv, cărora li s-a adăugat Realitatea tv, Traian Băsescu e ținta unei campanii fără precedent de căsăpire mediatică. Nici pe vremea Coaliției politico-mediatice Jos Băsescu! împotriva lui Traian Băsescu nu s-au îndreptat atîtea tulumbe de dejecții mediatice. E mai mult decît interesant cum funcționează  negustoria dintre posturile anti- Băsescu și Binomul SRI – DNA. Campania mediatică a Antenei 3 și a României tv trebuie hrănită cu documente și date pentru care angajații lui Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță n-au nici chef, nici inteligență profesională să le caute și să le descopere.  În cadrul negustoriei, Binomul SRI – DNA deschide dosare după dosare apropiaților și colaboratorilor lui Traian Băsescu. Deschiderea unui nou Dosar dă Binomului posibilitatea de a livra celor două posturi documente și date ținut pînă acum în sertare, adunate însă pe vremea cînd Binomul îl slugărea pe Traian Băsescu. Astfel deși deocamdată nu se atinge de  libertatea lui Traian Băsescu, Binomul de tristă amintire în Istoria patriei desfășoară o campanie virulentă de compromitere zilnică a imaginii lui Traian Băsescu.  

Scopurile Operațiunii Stîrpiți-l de pe acum pe Traian Băsescu! nu sunt prea greu de deslușit:

Binomul SRI-DNA vrea să-i demonstreze noului Stăpîn de la Cotroceni că, deși l-a slujit pe fostul, e dispus la orice perversiune și pentru actualul, ba chiar are păstrată doar pentru el o rezervă de perversiuni  refuzate antecesorului.

Salvarea aripii PDL din noul PNL de acuzațiile de corupție din vremea Guvernării PDL.

Eliminarea de pe piața politică a concurentului primejdios care ar putea fi PMP-ul patronat de Traian Băsescu.

Din 1990 asist la spectacolul  zis și al începutului de  Nou Regim, poreclit Nouă Eră.

De fiecare dată Structurile s-au grăbit să ghicească gîndurile noului Stăpîn și să le îndeplinească prompt, cu cît mai mult zel.

Noutatea adusă de Regimul Klaus Iohannis:

Structurile care l-au slujit pe Traian Băsescu vor să-i dovedească  lui Klaus Iohannis că-i sunt nu numai ascultătoare, dar și utile.

Încercînd să-l căsăpească pe fostul Stăpîn!