Deşi publicate  după o tăcere de peste 8 ani, impusă de regimul comunist, critica proletcultistă a văzut în ele entuziasmul poetului faţă de măreţele realizări ale regimului de dictatură a proletariatului.
Eu însă, cunoscînd avatarurile lui George Bacovia după instaurarea comunismului în România, am văzut şi văd în ele o cumplită ironie. În 1956, după ce simţise pe pielea lui,  crîncenele  vremi ale regimului  comunist, marele poet îşi declara fericirea că i s-au îndeplinit toate sumbrele sale profeţii politice.
Asemenea lui George Bacovia, aş putea exclama şi eu, după incredibilele evenimente de ieri, că sunt fericit: Mi-am realizat  toate profeţiile politice.
Pentru că de la instaurarea Guvernului Ponta nu prin alegeri, ci printr-o modificare dubioasă  a majorităţii parlamentare,  am susţinut, în conflict cu optimiştii din jurul meu, că asumarea  guvernării cu şapte luni înainte de scrutin, fără a aştepta, cum era natural, erodarea Puterii PDL, pentru a cîştiga la un scor confortabil, nu e o greşeală a USL sau, cum aiurau unii, o cădere în capcana întinsă de Traian Băsescu, ci un moment dintr-un plan bine pus la punct de administrare a unei lovituri de stat mafiote.
Ţinta evenimentelor care au debutat cu trecerea unor parlamentari PDL la  USL şi au continuat cu toate incredibilele încălcări ale statului de drept n-o reprezintă Puterea în sine.
În definitiv, prin parvenirea la guvernare, USL a cîştigat Puterea.
Cu un PDL în curs de autodizolvare, cu un UDMR şantajat de situaţia lui Laszlo Borbely, cu un UNPR tras pe sfoară de acorduri secrete pe care PSD nu le va respecta în veci, cu un grup al minorităţilor cumpărat din cap pînă-n picioare şi un Traian Băsescu bărbierit de prerogativele constituţionale,  Guvernul USL putea să facă ce voia.
Maşinăria diversionistă a SRI, instituţie implicată în lovitura de stat prin năşicul George Maior, a lansat zvonul că bietul Victor Ponta, slăbit de scandalul plagiatului, e la mîna cuplului Crin Antonescu-Dan Voiculescu.
Urmare a acestei situaţii, şoptesc ofiţerii sub acoperire, Victor Ponta se vede obligat să grăbească înlăturarea lui Traian Băsescu – deşi el, bietul, n-o vrea (sîc!), pentru a-i da lui Crin Antonescu Preşedinţia.
O retrospectivă a evenimentelor petrecute după Moţiunea de cenzură ne arată – aşa cum am subliniat de zeci de ori în intervenţiile mele televizate – că de la început USL şi-a pus problema înlăturării lui Traian Băsescu de la Cotroceni.
Stau  mărturie numeroaselor provocări prin care Guvernul lui ginerică Ponta a încercat să-l pună pe Traian Băsescu în situaţia de a putea fi acuzat de încălcarea Constituţiei.
Traian Băsescu, intuind planul, le-a ocolit cu brio.
Nu i-a fost de nici un ajutor.
Pentru că ţinta loviturii de stat n-o constituia parvenirea la guvernare, ci înlăturarea lui Traian Băsescu în cît mai scurt timp.
De ce?
Pentru ca locul lui să fie luat de Crin Antonescu?
Nici vorbă.
Preşedintele putea fi înlăturat, şi fără aceste acţiuni făcute cu toporul, după scrutinul din toamnă.
Cu o majoritate legitimă, obţinută prin scrutin democratic, USL îl putea suspenda  pe Traian Băsescu în doi timpi şi trei mişcări.
Obiectul nu-l constituia,  aşadar, înlăturarea lui Traian Băsescu în cele din urmă, ci înlăturarea lui cît mai repede.
De ce?
Pentru că Mafia transpartinică aflată în dosul loviturii de stat a considerat – mai mult sau mai puţin îndreptăţit – că Traian Băsescu e ultimul zid de rezistenţă în calea punerii Justiţiei cu botul pe labe.
Poate că Mafia transpartinică ar fi aşteptat scrutinul din toamnă, dacă nu parvenea condamnarea lui Adrian Năstase.
Toţi penalii din USL, din clasa politică,  din România în general, s-au năpustit asupra lui Victor Ponta, reamintindu-i că s-au pus la bătaie bani mulţi pentru ca Justiţia să fie răstignită.
Despre Victor Ponta au scris de zece de ori că e o paiaţă, o pînză pe umbra vremii, cum ar spune Poetul.
O paiaţă  mai întîi a clanului întruchipat de Ilie Sârbu (tata socru), Gabriel Oprea (naş), George Maior, directorul SRI (naş).
O paiaţă mai apoi  a Mafiei transpartinice, alcătuite din toţi cei care nu vor să fie scoşi de DNA din palatele luxoase şi tîrîţi  prin procese de corupţie.
Alarmată de cazul Năstase, Mafia a purces la lovitura de stat.
De la diversiunea cu aşa-zisa sinucidere a lui Adrian Năstase pînă la încălcarea Constituţiei, a legilor, a procedurilor, a bunului simţ, din ultimele zile, Mafia n-a făcut altceva decît să pregătească lovitura de stat prin care Justiţia va fi pusă cu botul pe labe.
Suspendarea lui Traian Băsescu, pregătită, potrivit regiei ticluite de guşteri, e doar un moment, penultimul, din planul care vizează salvarea penalilor din ghearele Justiţiei.
E suficient să vezi veselia în care UNPR, partid creat de Traian Băsescu din spuma Nimicului, a votat ieri, şi ipocrizia ungurească prin  care UDMR a asigurat cvorumul ca să înţelegi  că pentru mafioţi cuminţirea Justiţiei e o chestiune de viaţă şi de moarte.
Cu 20 de ani în urmă, în 23 mai 1992, procurorul Giovanni Falcone era asasinat de Cosa Nostra prin aruncarea în aer a autostrăzii care ducea de la aeroport la Palermo.
Două luni mai tîrziu,  la 19 iulie 1992, Paolo Borsellino, celălalt procuror anti-Mafia, cade ciuruit de gloanţe, cu toate măsurile de protecţie luate de statul italian.
Pentru aceste două lichidări Cosa Nostra şi-a asumat multe riscuri.
Inclusiv ca unii dintre membrii ei să facă puşcărie.
A meritat.
Pentru că asasinarea celor doi procurori era un avertisment  dat Justiţiei, care-şi luase nasul la purtare.
În România Mafia nu se foloseşte  glonţul şi explozibilul.
În România, Mafia foloseşte lovitura de stat parlamentară!
CITIŢI ŞI:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. La vederea Constituţiei, Crin Antonescu face o nouă criză
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cît de repede unii dintre noii lideri ai PDL vor trece la USL?!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Fără nicio legătură cu bărbatul Adrian Năstase
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu e invidios pe Adrian Năstase!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Sinuciderea ca operaţie de marketing politic
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Penali din toate partidele, uniţi-vă în USL!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un om în lanţuri nu mai e un adversar!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Voma urii lui Crin Antonescu
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. "Ia-o, mă, şi pe-asta!"
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Burzuluirea penalilor