Concentrată din naștere pe exploatarea conflictului, presa l-a băgat în seamă pe cel pînă nu demult vedeta mediatică a României ultimului an de mandat al lui Traian Băsescu doar prin declarația despre Klaus Iohannis.

Răspunzînd unei întrebări a lui Rareș Bogdan, Crin Antonescu a declarat că nu știe dacă-l va vota pe Klaus Iohannis.

Presa independentă s-a grăbit să vadă în asta o ruptură între Crin Antonescu și Klaus Iohannis.

Raportarea la felul de a fi al politicianului Crin Antonescu ne arată însă că interlocutorul a dat un răspuns de bun simț și nu unul de politruc dîmbovițean.

Cîtă vreme nu-l cunoaște pe Klaus Iohannis în ipostaza de candidat la Președinție, el, Crin Antonescu, nu poate declara că-l va vota fie și pentru adevărul că votul trebuie dat în cunoștință de cauză și nu în ipostaza de chibiț electoral.

Nu de puține ori am scris și am zis că-mi place Crin Antonescu, deoarece refuză categoric, asumîndu-și prin asta multe riscuri, înțelegerea politicii ca o succesiune de șmecherii prin care cîștigi voturi, ca o eternă păcăleală a cetățenilor cu tot felul de trucuri electorale, propuse politicienilor de consilieri imbecili.

De aceea, poate, Crin Antonescu ar fi fost și sigurul candidat în stare să-l bată pe Victor Ponta.

Pentru că Victor Ponta nu poate fi bătut decît de un concurent care, prin substanțialitatea intervențiilor, prin asumarea bunului simț într-o politică nesimțită, ar contrasta spectaculos cu superficialitatea, cu șmecheriile de golănaș care intră peste rînd ale candidatului PSD.

Interviul de la Realitatea Tv m-a convins că fostul președinte al PNL se numără printre puținii politicieni români care pot transforma o apariție la tv într-un spectacol al vieții gîndite și nu trăite pur și simplu.

Oricît ar părea de ciudat, o campanie electorală pentru prezidențiale e și un excelent prilej de educare civică, democratică, istorică, culturală a electoratului. Interviul de la Realitatea Tv m-a convins astfel și cît de mult lipsește acestei campanii Crin Antonescu.

Articol preluat de pe www.cristoiublog.ro