Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Traian Băsescu a avut un rol crucial în înfrîngerea lui Victor Ponta

Ion Cristoiu
Autor: | | 223 Comentarii | 18314 Vizualizari

Vineri, 14 noiembrie 2014, ora 18,45. Ultima zi de campanie înaintea turului al doilea. Traian Băsescu iese din ambiguitatea de pînă atunci faţă de scrutinul prezidențial şi cheamă, printr-o Declaraţie de presă făcută la Palatul Prezidenţial, băsiştii, cum le spune el, transformînd o poreclă în renume, să meargă la vot împotriva lui Victor Ponta ...

”Eu îi chem pe băsişti să vină duminică la vot să le dea o lecţie. Este rugămintea mea la toţi aceia care vreodată au avut încredere în mine. Şi-l atenţionez pe Victor Ponta să nu se bucure de ura pe care o răspândeşte el, oamenii lui şi televiziunile care îl servesc. Ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004. Or, responsabilitatea românilor, responsabilitatea băsiştilor este să vină duminică la vot şi să nu lase ţara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să-i servească. Fac din nou un apel la toţi românii de bună credinţă ca duminică să vină la vot şi să nu-şi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţă puşcăriilor.”

Maşinăria mediatică anti-Băsescu, trecută azi, după victoria lui Klaus Iohannis, pe lustruirea Neamţului de care sunt mîndri toţi românii, va susţine ulterior că Traian Băsescu a vrut să se agaţe de presupusa de el victorie a candidatului ACL, dar că aşa-zişii băsişti sunt destul de puţini pentru a putea vorbi de un cuvînt avut de Traian Băsescu în rezultatul din al doilea tur.

Indiscutabil, faţă de procentajul zdravăn obţinut de Victor Ponta în al doilea tur, venirea băsiştilor în al doilea tur pare lipsită de semnificaţie în înclinarea balanţei.

Numai că realităţile ne spun altceva.

Pînă vineri seara, Traian Băsescu a avut multe observaţii critice la adresa lui Klaus Iohannis. Dacă mi se îngăduie o părere în această privinţă, aş spune că mai tîrziu, cînd va trece euforia tipic moldo-valahă faţă de Biruitor, ne vom reaminti în chip obligatoriu de observaţiile lui Traian Băsescu. Absenţa unei indicaţii clare de a merge la vot împotriva lui Victor Ponta stîrnise confuzie nu numai în rîndul celor care o votaseră pe Elena Udrea, convinşi că-l votează pe Traian Băsescu, dar şi în rîndul altor fani ai preşedintelui, unii rămaşi acasă, pentru că n-au vrut s-o voteze pe Elena Udrea, alţii alegători ai Monicăi Macovei. Toţi aceşti alegători au primit prin Declaraţia de presă a lui Traian Băsescu semnalul că adversarul lor era Victor Ponta şi nu Klaus Iohannis.

Prin urmare, aceştia au mers la vot.

Dacă ne gîndim că Traian Băsescu e unul dintre puţinii politicieni români care a reuşit să-şi facă, alături de duşmani de moarte, şi prieteni gata să moară pentru el, vom înţelege imediat rolul semnificativ avut de îndemnul lui Traian Băsescu în răsturnarea de scor din 16 noiembrie 2014.

Aceasta ar fi – să-i spunem aşa – contribuţia directă a lui Traian Băsescu la înfrîngerea lui Victor Ponta, sau, ca să fim mai exacţi, la bararea drumului PSD spre Preşedinţia Republicii.

Există însă şi o contribuţie indirectă, practic una hotărîtoare, a lui Traian Băsescu, la naşterea revoltei spontane la urne care a fost votul din 16 noiembrie 2014.

Care a fost principala cauză a revoltei spontane?

Nu supremaţia ACL pe Internet, cum caută să ne convingă, investitorii în Internet, mirosind afacerea.

Nu în telefoanele date de cei din străinătate în ţară, cu îndemnul de a merge la vot în semn de protest faţă de Victor Ponta, aserțiune cultivată de firmele de telefonie mobilă.

Nu, principala cauză a constituit-o credința că Victor Ponta, deşi poate să deschidă noi secţii de votare, nu vrea:

1. Pentru că se teme de românii de peste hotare.

Simona Halep a plans la final! Galerie foto

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI