România s-a clasat pe locul al doilea ca cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, după cum arată noile cifre Eurostat.
România s-a clasat pe locul doi ca cea mai fericită țară din UE, alături de Polonia și Finlanda. Toate au obținut un scor de 7,7 din zece puncte.
Eurostat a explicat că obiectivul sondajului său a fost captarea tendințelor în ceea ce privește starea subiectivă de bine a cetățenilor europeni.
S-a subliniat că cetățenii UE au prezentat în general un nivel semnificativ de satisfacție cu viața lor, acordând o medie de 7,1 puncte din 10.
Austria, pe primul loc ca cea mai fericită țară din UE
Austria s-a clasat pe primul loc în rândul celor mai fericite țări din Uniunea Europeană. A obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul raportului anual al Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”.
Acest scor reflectă rezultatele sondajelor realizate în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Conform informațiilor furnizate de agenție, nivelul de educație, stabilitatea familială și situația financiară au reprezentat factori-cheie care au influențat nivelul de satisfacție generală al participanților la sondaj în ceea ce privește calitatea vieții, în loc să se concentreze exclusiv pe aspectul material.
Bulgaria, la polul opus în clasamentul fericirii
Bulgaria s-a situat la celălalt pol în topul celei mai fericite țări din UE. Astfel, a înregistrat cel mai redus scor. Este singura țară care a obținut sub șase puncte (5,6) în ceea ce privește indicele general de satisfacție a vieții.
Italia, Spania și Franța se plasează în jurul valorii medii de 7,1 pentru întreg continentul. Asta chiar dacă sunt trei dintre cele mai mari economii din Uniunea Europeană.
Nemții, mai nefericiți decât românii
Germania s-a clasat printre țările mai puțin fericite din sondaj, depășind doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. Acesta reprezintă o scădere față de scorul de 7,1 înregistrat în cifrele de anul trecut pentru anul 2021.
Deși studiul nu oferă clarificări cu privire la motivul declinului în satisfacția generală a vieții pentru germani, acesta pare să fie în concordanță cu alte sondaje care arată o diminuare a stării de spirit a locuitorilor acestei țări, potrivit The Independent.