Vicepremierul Raluca Turcan face o nouă serie de dezvăluiri despre ce ar avea să urmeze, de fapt, după organizarea alegerilor parlamentare.
Vicepremierul Raluca Turcan susţine că după alegerile parlamentare este „esenţială” reorganizarea instituţiilor publice, ea arătând că actualul Executiv lucrează, de la preluarea puterii, cu ”resursa PSD-ului” .
„Practic, cât am stat aici la Guvernare a trebuit să lucrăm cu resursa PSD-ului, nicio altă angajare în plus pentru că aşa au decis printr-o lege în Parlament, Legea 55.
După ce vom câştiga alegerile, este esenţial să reorganizăm marea majoritate a instituţiilor statului astfel încât să poţi cu adevărat să le profesionalizezi pe bază de concurs”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
Aceasta promite „o triere mult mai atentă, pe bază de concurs” în instituţiile publice.
Viceprim-ministrul Raluca Turcan afirmă că susţine modificarea Constituţiei şi reformarea Curţii Constituţionale a României, considerând că „într-o democraţie solidă, Curtea Constituţională nu este instrumentul unui partid politic”.
„Eu am o viziune, nu ştiu dacă va putea fi pusă în practică, dar, din experienţa mea de până acum, consider că aceasta ar fi soluţia: să ajungem la un rezultat bun pentru Parlament, să reuşim constituirea unei majorităţi în jurul PNL, confortabile, să ajungem la modificarea Constituţiei şi să reformăm CCR-ul.
Pentru că, totuşi, Curtea Constituţională, organismul care trebuie să decidă respectarea sau nu a legilor în România, inclusiv a legii supreme, nu poate să fie unealta PSD-ului.
Pur şi simplu nu poate! Nu se poate! Într-o democraţie solidă, Curtea Constituţională nu este instrumentul unui partid politic şi eu îmi doresc modificarea Constituţiei şi reformarea CCR-ului”, a afirmat Raluca Turcan marţi seară, la Realitatea Plus.
Ea a declarat că „se detaşează câţiva posibili parteneri” ai PNL pentru o viitoare guvernare, spunând că, dincolo de „puseele de campanie electorală”, după alegeri PNL „probabil va putea colabora cu USR şi UDMR” pentru a putea crea o majoritate „reformatoare”, alături de care să atingă tot ce și-a propus.