Romania, interesanta pentru turistii romani

Romania, interesanta pentru turistii romani

Din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca vacanta de vara in tara.

Potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), numarul de turisti romani care aleg pentru petrecerea concediului una dintre destinatiile interne va creste intre 10% si 30% in acest sezon estival fata de cel de anul trecut.

Pentru vacantele in afara, numarul vizitatorilor romani variaza intre o scadere de -20%, pentru segmentul popular din Grecia, pana la o crestere de 15% in Bulgaria.

Turcia face exceptie de la aceasta tendinta: cu 80% mai multi romani au ales sau urmeaza sa aleaga Turcia ca destinatia de vacanta din acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre motivele cresterii interesului romanilor pentru concediile in tara, reprezentantii FPTR enumera aparitia noilor unitati de cazare, investitiile pentru ridicarea standardului unitatilor existente, servicii mai bune si cresterea nivelului de trai al romanilor.

Toate acestea, la care se adauga conditiile meteo favorabile, fac ca in 2007 „sa avem pe litoral o crestere de 20%-25% fata de 2005, care a fost cel mai bun an pentru litoralul romanesc”, ne-a declarat Dragos Raducanu, secretarul general al Federatiei.

Alin Burcea, patronul Agentiei de turism Paralela 45, confirma faptul ca, anul acesta, romanii aleg destinatiile interne intr-o masura mai mare decat anul trecut. Litoralul romanesc atrage, in 2007, mai multi turisti autohtoni decat in 2006, in mare parte datorita „prezentarii pozitive”, spun specialistii.