Evenimentul Zilei > Economie > ROMÂNIA, cea mai mare creștere DIN LUME în indicele Bloomberg!
ROMÂNIA, cea mai mare creștere DIN LUME în indicele Bloomberg!

ROMÂNIA, cea mai mare creștere DIN LUME în indicele Bloomberg!

Coreea de Sud a rămas pe primul loc în indicele Bloomberg al economiilor inovatoare din 2019, deși îmbunătățirile efectuate de Germania în domeniul cercetării și educației au adus cea mai mare economie a Europei aproape de poziția de lider în clasamentul anual.

Indicele anual al economiilor inovatoare Bloomberg analizează zeci de criterii care utilizează șapte parametri, inclusiv cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare, capacitatea de producție și concentrarea companiilor publice pe înaltă tehnologie.

Anul acesta, România s-a clasat pe locul 29, având cea mai mare urcare, de 6 poziții.

Statele Unite ale Americii au urcat pe locul al optulea, la un an după ce părăsiseră, pentru prima dată în istorie, top 10.

În indicele Bloomberg, Germania a fost aproape de a întrece Coreea de Sud, pe baza punctajelor adăugate din producția și intensitatea cercetării, construită în jurul giganților industriali precum Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH și Daimler AG. Deși Coreea de Sud e pentru a șasea oară pe primul loc, avantul ei s-a redus din cauza scorurilor mai scăzute ale activității de brevetare.

“Lupta pentru controlul economiei mondiale în secolul 21 va fi câștigată și pierdută din cauza controlului asupra tehnologiilor inovatoare. Faptul că pe locul întâi este Coreei, precum și poziția Chinei în topuri arată că războiul comercial cu S.U.A. ar putea încetini, dar nu va opri creșterea tehnologică din Asia”, a spus Tom Orlik, de la Bloomberg Economics.