Evenimentul Zilei > International > România, încolțită în Marea Neagră! Putin vine cu aliații ex-sovietici și „Frăția slavă”
România, încolțită în Marea Neagră! Putin vine cu aliații ex-sovietici și „Frăția slavă”

România, încolțită în Marea Neagră! Putin vine cu aliații ex-sovietici și „Frăția slavă”

Rusia și-a multiplicat toamna aceasta numărul exercițiilor militare, manevre care au început luni și la care participă 80.000 de militari.

Aliații Moscovei sunt reuniți în cadrul unor exerciții denumite „Frăția slavă”, „Frăția indestructibilă”, „Scut oceanic”, ”Caucaz-2020”, în ciuda pandemiei COvid-19 și a tensiunilor cu occidental.

Manevre sezoniere majore au început, luni, în Caucazul rus.

Participă până la 80.000 de militari, care vor participa la manevre navale prevăzute în Marea Caspică şi în Marea Neagră.

China și Belarus figurează printre țările străine care iau parte la aceste exerciții, în timp ce Iranul va trimite nave.

Exercițiile, denumite „Caucaz-2020”, constituie „principala verificare anuală a capacităţii forţelor armate ruse de a duce un conflict de mare amploare”, potrivit analistului militar Vasili Kaşin, de la Înalta Şcoală de Economie din Moscova, scrie Agerpres.

În egală măsură, exercițiile, care  se vor încheia la 26 septembrie,  sunt destinate să testeze înainte de toate „eşaloanele superioare ale comandamentului militar”,  explică Vasili Kașin.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, La operaţiunile de luptă au fost mobilizaţi 12.900 de soldaţi, până la 250 de tancuri, 450 de blindate, 200 sisteme de artilerie şi numeroase sisteme de lansatoare de rachete, între care TOS-2 de ultimă generaţie, a informat ministerul rus al Apărării.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE