Studenții la Medicină nu își pot definitiva studiile de specialitate, un subiect sensibil, la care s-a referit și Ludovic Orban.

Liderul PNL consideră că parlamentarii PSD „sunt complet iresponsabili pe fiecare domeniu de activitate. Pe rezidențiat, nu se poate organiza examenul dacă nu există miniștri care să semneze de comun acord ordinul sau dacă nu există o schimbarea a reglementării, deşi asta nu e…”.

Orban acuză PSD că „trebuiau să organizeze concursul de rezidențiat prin martie, aprilie, mai, ca oamenii să știe din timp”.

Mai mult, premierul desemnat de Klaus Iohannis crede că „este obligatorie elaborarea unei ordonanțe de urgență de rectificare bugetară, care să asigure resursele financiare pentru toate instituțiile publice și pentru toate autoritățile locale, ca să poată să termină anul, să aibă banii necesari ca să îşi plătească tot”.

În momentul de față, „este nevoie de o ordonanţă de rectificare”, susține Orban, deoarece, „din informațiile pe care le avem, există structuri, inclusiv guvernamentale, instituții care nu au resursele financiare necesare pentru a termina anul bugetar”. Ce înseamnă asta? Că nu sunt bani pentru plata tuturor „cheltuielile necesare până la sfârşitul anului. Există localități care, de asemenea, nu au banii necesari pentru a termina anul. Astea nu se pot rezolva decât printr-o ordonanță de urgență de rectificare a bugetului de stat”.