Evenimentul Zilei > Social > România îi susține pe cei care vor să plece din țară. Ce proiect a pus la cale Guvernul
România îi susține pe cei care vor să plece din țară. Ce proiect a pus la cale Guvernul

România îi susține pe cei care vor să plece din țară. Ce proiect a pus la cale Guvernul

Romănii care vor să plece în străinătate la muncă vor avea parte de un ajutor. Raluca Turcan a anunțat că aceștia vor beneficia de transport gratuit venit din partea angajatorilor.

Romănii care vor să plece în străinătate la muncă vor avea parte de un ajutor. Raluca Turcan a anunțat că aceștia vor beneficia de transport gratuit venit din partea angajatorilor. Acest proiect a fost elaborat cu scopul de a asigura o garanție suplimentară pentru românii care vor să plece la muncă în afară pentru un trai mai bun.

Practic România prin acest proiect susține plecarea oamenilor din țară.

Joi a avut loc o întrunire între reprezentanții agențiilor de recrutare, transportatorilor rutieri de persoane și ministrul Muncii, Raluca Turcan. Aceasta i-a pus în temă pe reprezentanți cu privire la inițiativa ministerului de a modifica Legea 156/2000, privind protecția cetătenilor români care lucrează în străinătate, care a fost adoptata în anul 2000.

Ce a declarat Raluca Turcan

„Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane, şi trebuie să facă acest lucru în condiţii de siguranţă şi din punct de vedere sanitar, în contextul pandemic.   Au fost deja formulate propuneri de colaborare între cele două părţi, astfel încât transportul lucrătorilor să fie monitorizat, să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă rutieră şi sanitară, dar şi condiţiile specifice de intrare pe teritoriul statului respectiv. Pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă, iar Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Conform Ministerului Muncii, această lege va face colaborarea dintre agențiile de recrutare și oamenii care pleacă la muncă să fie mult mai strânsă.