Anghel Iordănescu, selecționerul naționalei a vorbit imediat după meci, despre faza în care Franţa a deschis scorul, în minutul 57, după un duel aerian în care Olivier Giroud îl blochează pe Tătăruşanu. Iordănescu nu a vrut să se pronunţe, dar a menţionat că îi "dă crezare" lui Tătăruşanu, care i-a spus că a fost "fault clar" la acea fază.

"Sincer să fiu, nu pot să mă pronunţ în faza primului gol. Înţeleg că Ciprian reclamă fault clar şi din acest punct de vedere îl cred pe el!", a declarat Iordănescu la Dolce Sport

În imagini se observă cum Ciprian Tătărușanu este lovit cu cotul de Olivier Giroud la faza golului marcat de atacantul lui Arsenal

Faza a fost îndelung disputată de arbitrii iar dezbaterea a ajuns subiect de polemica si peste hotare. Publicatiile L'Equipe și AS îi dau dreptate lui Tătărușanu: a fost fault în atac la golul lui Giroud, susțin jurnalistii sportivi.

"Olivier Giroud, un prim gol disputat'' notează cotidianul francez, care arata ca Giroud l-a atins peste brațul drept pe Tătărușanu, împiedicându-l să prindă mingea. "Viktor Kassai, probabil mascat de un jucător, ar fi trebuit să sancționeze faultul", scrie L'Equipe.

"Unii susțin că a fost fault asupra românului și așa este, a fost o lovitură clară a lui Giroud cu brațul său stâng în urcare în brațul drept al goalkeeper-ului", scrie cotidianul AS.

Pe de altă parte atacantul francez a spus: 

"În momentul fazei eu nu văd că-i ating mâna. După aceea, la reluare, văd că se putea fluiera, dar faza nu s-a întâmplat în careul mic şi pot să-l ating pe portar. N-am vrut să fac rău, cum s-a întâmplat când am luat galben fiindcă am deschis arcada unui jucător român. E problema pe care o am la dueluri, se întâmplă să faultez. E însă imposibil să sar cu mâinile lipite de corp", a declarat Olivier Giroud pentru AFP.

În încheiere redăm mesajul unuia din jucătorii români:

„Of, ce meci! Ce trăire! Nedrept! După meci, Koscielny, Payet şi Giroud (am jucat împreună în Franţa) au venit în vestiar la mine să-mi spună cât le-a fost de greu cu noi pe teren. Le-am zis că n-au meritat victoria, n-au comentat nimic. Of. Nu-i nimic, trebuie să trecem repede peste! Jucăm şi mai motivaţi cu Elveţia! ‪#‎eusunt13‬", a scris Keşeru pe Facebook .