România-Franţa, meciul 13

România-Franţa, meciul 13

După ce atât tricolorii, cât şi cocoşii au debutat cu stângul în campania de calificare pentru Campionatul Mondial, se aşteaptă ca în această seară să fie o confruntare pe viaţă şi pe moarte. Începând cu orele 21:40, pe stadionul "Farul" din Constanţa, cele două selecţionate vor disputa al treisprezecelea meci.

Istoria celorlalte întâlniri o indică pe Franţa ca favorită: a avut până acum şapte victorii, trei înfrângeri şi două egaluri. Ultimul meci direct s-a jucat la Campionatul European din această vară, când remiza (0-0) nu a fost îndeajuns pentru niciuna dintre echipe, atât România cât şi Franţa părăsind competiţia din faza grupelor.

Prima întâlnire dintre România şi Franţa a avut loc în 1932. La vremea aceea, când fotbalul se juca cu cinci atacanţi, România s-a impus la Bucureşti cu scorul de 6-3.

După 35 de ani cele două reprezentative s-au reîntâlnit. Cu o trupă care îi cuprindea printre alţii pe Dobrin, Lucescu şi Nunweiller, românii s-au impus pe "Parc des Princes" cu 2-1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doi ani mai târziu, în 1969, tot pe Parc des Princes, Franţa bifa prima victorie din istoria întâlnirilor directe cu România, scor 1-0.

Anii '70 aveau să aducă şi ultima victorie a României în faţa Cocoşului Galic cu 2-0 prin reuşitele lui Iordănescu şi Dinu în 1972.

În ultimele cinci partide oficiale, România nu a reuşit să obţină decât două puncte în urma a două remize albe.

În ultima confruntare pe teren propriu care a avut loc în 1995 pe stadionul Steaua , România a fost învinsă cu 3-1. Golul tricolorilor a fost reuşit de actualul antrenor al roş albaştrilor, Marius Lăcătuş.

Sursa: Realitatea

CITIŢI ŞI: "CRISTI CHIVU: „Jucăm pentru România, nu pentru Piţurcă!“"