Evenimentul Zilei > Actualitate > România FIERBE: ANM ar putea emite COD ROŞU
România FIERBE: ANM ar putea emite COD ROŞU

România FIERBE: ANM ar putea emite COD ROŞU

Miercuri vremea va fi caniculară în aproape toată ţara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara, anunţă ANM, cu precizarea că astăzi ar putea fi emis COD ROŞU de caniculă.

Deocamdată ANM a emis un COD PORTOCALIU pentru mai multe regiuni ale ţării. Se pare însă că ne putem aştepta la COD ROŞU de caniculă.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) Ion Sandu a declarat, luni, că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vest şi nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni.

Judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare se vor afla sub cod portocaliu de caniculă şi marţi, şi miercuri, spre deosebire de judeţele din partea de est, şi nu este exclusă posibilitatea ca în aceste judeţe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roşu de caniculă.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, anunţă ANM. Potrivit sursei citate, valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Despre cum va fi vremea în Bucureşti, directorul ANM a precizat: "Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 – 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: