Evenimentul Zilei > Actualitate > România este alături de Franţa! Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au transmis mesaje de condoleanţe pentru poporul francez lovit, din nou, de un presupus atac terorist
România este alături de Franţa! Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au transmis mesaje de condoleanţe pentru poporul francez lovit, din nou, de un presupus atac terorist

România este alături de Franţa! Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au transmis mesaje de condoleanţe pentru poporul francez lovit, din nou, de un presupus atac terorist

Perşedintele României, Klaus Iohannis şi primul-ministru au transmis prin intermediul reţelelor sociale, mesaje de condoleanţe şi de susţinere pentru poporul francez, după ce, în noaptea de joi spre vineri a avut loc un presupus atac terorist în Nisa, unde sute de cetăţeni aşteptau în stradă focul de artificii cu ocazia Zilei Naţionale.

Ziua Franței s-a încheiat cu o tragedie pe Coasta de Azur. La Nisa, un camion a intrat cu o viteză de cel puțin 50 km/oră, într-o mulțime de oameni, care urmărea focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale. Potrivit celor mai recente informații, sunt cel puțin 80 de morți și 100 de răniți. Incidentul vine chiar după ce președintele Franței a anunțat că nu va prelungi starea de urgență în țară, după data de 26 iulie, în urma antentatelor anterioare.

Dacian Ciolos a transmis un mesaj poporului francez, atât în limba română, cât şi franceză. Premierul României califică acest atentat de o violenţă incalificabilă.

Franța este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii Zilei Naționale s-a transformat în dramă. Viețile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un act inuman. În aceste momente, România este alături de Franța, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violență incalificabilă. Doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă.
La France est en deuil. Je voudrais exprimer mes condoléances au peuple Français, aux familles affectées par cet acte de barbarie aveugle. Nous restons solidaires contre la haine et la violence.

 
Şi preşedintele României a transmis mesaje de condoleanţe pentru francezi, condamnând acest atac, care, spune el, a lovit nu numai Franţa, ci întreaga Europă.

Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți.
Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor.
Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase.

 

Actualul preşedinte al Franţei a scris pe Facebook că statul său este în lacrimi, însă este şi va deveni din ce în ce mai puternică, mult mai puternică decât şi-ar dori toţi fanaticii care atentează la siguranţa sa.

La France est éplorée, affligée, mais elle est forte et le sera toujours plus que les fanatiques qui veulent aujourd’hui la frapper. ‪#‎Nice‬
France is afflicted, grieving, but she is strong and will always be more than the fanatics who want today hit her. ‪#‎Nice‬

 

Şi fostul preşedinte al Hexagonului şi-a exprimat solidaritatea faţă de cetăţenii francezi. 

Emotion profonde et tristesse infinie face à l'attaque à Nice. Solidarité à l'égard des Niçois et des habitants des Alpes-Maritimes.
Emotion deep and infinite sadness in the face of the attack in nice. Solidarity towards the niçois and of the inhabitants of the Alpes-Maritimes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: