Evenimentul Zilei > Actualitate > România e în siguranță? Noi achiziții militare. Imagini în premieră de la Forțele Aeriene
România e în siguranță? Noi achiziții militare. Imagini în premieră de la Forțele Aeriene

România e în siguranță? Noi achiziții militare. Imagini în premieră de la Forțele Aeriene

Sistemul anti-rachetă Patriot este menit să apere teritoriul țării noastre de un posibil atac militar.

Acest program are posibilitatea, conform specialiștilor, să împiedice orice proiectil de mare forță care ar putea trece granițele României. Iată care este ultima investiție făcută în implementarea și perfecționarea acestui program de apărare.

„România a achiziționat recent cea mai nouă versiune Patriot disponibilă, iar primul sistem urmează să ajungă pe teritoriul țării în câteva luni”, anunță Forțele Aeriene Române din garnizoana Mihai Bravu. S-a început deja instruirea viitorilor operatori ai sistemelor de apărare anti-rachetă Patriot, utilizând echipamentele de simulare RT-3 livrate de Raytheon.

„Sistemul de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, care deja protejează o comunitate europeană și NATO din ce în ce mai mare, este un exemplu clar al beneficiilor pe care sistemele interoperabile testate pe câmpul de operațiuni le oferă în termeni de investiții, training, modernizare și securitate efectivă.”, anunță oficialii.

Foto: Mm.IV Bogdan Aaron PANTILIMON, BIRP, Statul Major al Forțelor Aeriene

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: