„Tricolorii” sunt plasați excelent în urnele valorice și scapă de Germania, Spania sau Olanda
Calculele făcute pe hârtie sunt extrem de favorabile naționalei de fotbal a României, înaintea Campionatului Mondial din 2018.
Sâmbătă, la Sankt Petersburg, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din preliminariile turneului găzduit de Rusia, iar „tricolorii” fac parte din urna capilor de serie.
Ei vor fi re prezentați de Răzvan Burleanu, președintele FRF, dar și de Anghel Iordănescu, selecționerul naționalei.
Evităm Germania, Spania, Olanda și Anglia
România se află la această oră pe locul al 8-lea în clasamentul FIFA, iar asta îi dă dreptul să stea alături de Germania, Olanda, Anglia și Spania, marile forțe ale continentului. Așadar, prima reprezentativă pornește cu un avantaj imens, înaintea tentativei de calificare la Mondialul din 2018. La start se vor alinia 52 de naționale europene, ce vor fi împărțite în șapte grupe de câte șase echipe și două de câte cinci echipe. Câștigătoarele fiecărei gru pe vor merge la balul găzduit de Rusia, iar opt naționale clasate pe locul secund vor disputa meciuri de baraj, tur-retur.
FOTO: Anghel Iordănescu
Pentru România, varianta unei grupe accesibile ar arăta astfel: Islanda, Albania, Insulele Feroe, Moldova și San Marino. La polul opus, de evitat ar fi următorul modul: Italia / Franța, Polonia / Suedia, Turcia, Finlanda și Kazahstan.
Împlinim 20 de ani de absență „mondială”
Preliminariile Campionatului vor debuta în luna septembrie a anului viitor și se vor încheia în noiembrie 2017. România a participat ultima dată la cel mai important eveniment fotbalistic în 1998, în Franța, atunci când a ajuns până în optimile de finală și a fost eliminată de reprezentativa Croației (scor 0-1). La acea vreme, prima reprezentativă era pregătită de Anghel Iordănescu, cel care acum se află la al treilea mandat de selecționer.
În 2018 se vor împlini două decenii de absență de la Campionatul Mondial, timp în care „tricolorii” au ratat turneele din Coreea de Sud și Japonia (2002), Germania (2006), Africa de Sud (2010) și Brazilia (2014).
Urne preliminarii
Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, România, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croația;
Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveția, Cehia, Franța, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herzegovina;
Urna 3: Ucraina, Scoția, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia;
Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia;
Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova;
Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.