Naționala de rugby a României a luptat, ieri, în Spania, la Madrid, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Japonia – 2019. „Stejarii” aveau nevoie de un succes și nu păreau să întâmpine probleme majore în fața unei reprezentative mai slab cotate. Însă, realitatea din teren s-a dovedit a fi cruntă pentru români, care la final au privit neverosimilul scor de pe tabelă: 10-22.

Două eseuri în inferioritate numerică

Debutul confruntării a anunțat eșecul. Tangimana Fonowai, jucătorul naturalizat din Tonga, și-a placat un adversar la gât și a primit cartonașul galben. În inferioritate numerică, „stejarii” n-au făcut față spaniolilor și au primit două eseuri, reușite de Benat Auzqui și Sebastien Ascarat. Scorul s-a limitat la 10 pentru că transformările au fost ratate.

Iureș și în repriza a doua

Până la finalul primei reprize Florin Vlaicu a reușit o transformare, același lucru trecându-și în cont și ibericul Brad Linklater. La pauză, gazdele au condus cu 13-3. Revenirea așteptată nu s-a concretizat în actul al doilea.

Victorie în Georgia sau baraj

Ibericii au ajuns la 22-3, după ce Linklater a mai transformat de trei ori. În final, Sione Fakaosilea a redus din diferență cu un eseu, iar Valentin Calafeteanu a transformat, stabilind scorul final. Astfel, România a irosit șansa de-a ajunge, ieri, la Mondialul din Japonia – 2019.

În ultima etapă a Rugby Europe Championship, „stejarii” se deplasează în Georgia, iar o victorie le-ar asigura biletele pentru turneul final. În caz contrar, „tricolorii” vor disputa un meci de baraj cu o națională din zona Oceania.