Echipa pregătită de Nelu Stancea dă piept cu naţionala ţării gazdă, Belgia, de la ora 22.00 (în direct la Eurosport 2). România şi Belgia fac parte din Grupa A, alături de Ucraina. La Campionatul European de futsal, ajuns la cea de-a noua ediţie, participă 12 echipe, împărţite în patru grupe. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.
Pentru echipa României, acesta e cel de-al treilea European la care participă. "Suntem într-o grupă echilibrată, dar cred că ne putem califica mai departe. Orice jucător visează să ajungă în semifinale, este greu, normal, dar totul este posibil. În afară de Spania, eu cred că ne putem bate de la egal la egal cu oricine", a declarat Cosmin Gherman, unul dintre veteranii lotului.
La fel de optimist este şi antrenorul Nelu Stancea, zis "Limbă": "Mergem cu cel mai valoros lot şi sperăm să depăşim faza grupelor. Am încredere în această echipă, în aceşti băieţi, care au câştigat barajul cu Serbia, înaintea căruia toată lumea se gândea doar câte goluri o să luăm.
Statistic, în grupă, meciul mai greu va fi cel cu Ucraina. Dar ambele adversare sunt dificile. Primul meci este cel mai important, după aceea mai vedem ce facem. Noi am vrea să jucăm şi finala, normal, dar e foarte greu".
Iată celelalte grupe de la CE de futsal: Grupa B: Rusia, Portugalia, Olanda; Grupa C: Italia, Azerbaidjan, Polonia; Grupa D: Spania, Cehia, Croaţia.
Campionatul European de futsal e transmis în direct de Eurosport şi Eurosport 2.

Te-ar putea interesa și: