Potrivit sursei menţionate mai sus, scorul general obţinut de România este de 4,30 puncte (în creştere faţă de 4,13 puncte anul trecut) pe o scară de la unu la şapte. În clasament, înaintea României se află Cehia (37), Polonia (locul 43), Bulgaria (54) şi Cipru (58), iar sub ţara noastră sunt clasate Ungaria (60), Slovenia (70) şi Slovacia (75).

Poziţia de lider mondial în topul celor mai competitive ţări este ocupată de Elveţia. Este cel de-al şaselea an consecutiv (cu un scor de 5,70 de puncte) în care ocupă acest scor şi este urmată de Singapore, SUA, Finlanda şi Germania.

Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat miercuri Raportul Competitivităţii Globale 2014-2015. Studiul a fost realizat pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii din 144 de ţări.

Forumul Economic Mondial (WEF) este o organizaţie internaţională non profit, cu sediul în Geneva, cunoscută ca organizatoare a reuniunilor anuale ale marilor personalităţi economice şi politice ale lumii, în  staţiunea eleveţiană Davos.

Cei peste 1.000 de membri ai WEF sunt lideri ai celor mai mari corporaţii ale lumii, care au, în general, venituri de circa peste 5 miliarde de dolari.

WEF mai întreţine relaţii şi cu 100 de parteneri strategici, reprezentanţi ai unor multinaţionale, selectaţi în funcţie de modul în care împărtăşesc angajamentul organizaţiei pentru „îmbunătăţirea stării lumii”, după cum se spune în statut, scrie economica.net.