Evenimentul Zilei > Economie > România a interzis exportul de gaze naturale
România a interzis exportul de gaze naturale

România a interzis exportul de gaze naturale

Deputaţii au votat azi două amendamente la Legea Gazelor, dintre care unul dintre ele interzice exporturile de gaze naturale din România, deşi nu avem nici conductă prin care s-ar putea realiza o astfel de operaţiune.

Si asta deşi mai mulţi economişti avertizaseră ca acest amendament, propus de deputatul PSD Iulian Iancu, încalcă regulile Uniunii Europene privind exportul liber de gaze din România. Şi asta chiar astăzi, 15 decembrie, când expira termenul limită pentru care ţara noastră se angajase în faţa Bruxelles-ului să elimine barierele în calea exporturilor de gaze naturale către UE.

Fizic, aceste exporturi nu se pot realiza, conducta Arad-Szeged, singura spre Vest, poate doar să aducă gaze dinspre Vest spre România. Măsura a fost votată de 256 de deputaţi, dintre care 109 de la PD-L şi 64 de la PSD. Un singur deputat, de la PNL, a votat împotrivă. Celălalt amendament priveşte schimbarea definiţiei consumatorului de gaze naturale.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, proiectul de lege 542/2010, privind modificarea definiţiei consumatorului, a fost votat de 211 deputaţi, dintre care 107 de la PD-L, 56 de la PSD şi 17 de la UDMR. Doar trei voturi au fost contra, toate de la PNL, iar numărul de abţineri a fost de 41 (34 de la PNL).
CITIŢI ŞI:

  • Deputat PSD: Preţul energiei electrice ar trebui să crească cu până la 6% în 2012
  • De câte gaze naturale avem nevoie în această lună
  • Câte gaze am consumat de la începutul anului
  • Soluţia Europei pentru a tăia preţurile la gaze
  • AFLĂ câte gaze naturale consumă românii
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: