Evenimentul Zilei > Politica > „România a devenit o TARABĂ. Totul este de VÂNZARE.” Atac DUR la Dragnea și PSD-ALDE
„România a devenit o TARABĂ. Totul este de VÂNZARE.” Atac DUR la Dragnea și PSD-ALDE

„România a devenit o TARABĂ. Totul este de VÂNZARE.” Atac DUR la Dragnea și PSD-ALDE

Ordonanța 9, dată în luna august, care stabilia că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi Literatură Română, nu de învățători, a făcut o victimă, demisia ministrului Educației, dar continuă să producă reacții.

Fostul președinte Traian Băsescu susține că pentru coaliția aflată la guvernare totul este de vânzare. „Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română. Totul de vânzare”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte susține că Ordonanța 9 a fost o măsură corectă „având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române”. Fostul șef al statului a adăugat că PSD și Dragnea răspund rapid la amenințările UDMR. „UDMR desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari. A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost „patrioţii” de la ALDE?”, a mai spus Traian Băsescu.

La cererea UDMR, Guvernul a anulat articolul din Ordonanța ministerială care, în opinia liderului uniunii, Kelemen Hunor, defavoriza elevii claselor primare din învățământul cu predare în limba minorităților naționale. Potrivit noii reglementări, învățătorii pot preda din nou elevilor Limba română.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: