Români, sclavi pe plantaţiile din Grecia

Români, sclavi pe plantaţiile din Grecia

45 de oameni din Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, au ajuns sclavi pe o plantaţie din Grecia. Aceştia au plecat, în urmă cu trei săptămâni, la cules de portocale. Sperau să strângă bani pe care să-i trimită familiilor.

Au muncit câte 16 ore pe zi, au dormit în corturi improvizate din folii de plastic, iar la final nu au primit niciun ban.

Cel care i-a convins pe oameni să plece în Grecia este Viorel Ivancea, un bărbat care locuieşte acum în Bucureşti, dar care s-a născut la Slobozia Bradului. Ivancea le-a promis că vor primi 30 de euro pentru fiecare zi de muncă. Dornici să îşi ajute familiile, 44 de bărbaţi au plătit câte 480 de lei pentru a ajunge la destinaţie.

"Au muncit vreo 8 - 10 zile şi li s-a spus că de-abia au reuşit să achite drumul, transportul", susţine Valerică Zamfirescu, primarul localităţii Slobozia Bradului.

Ne puteți urmări și pe Google News

După două săptămâni, disperaţi, l-au sunat pe primarul localităţii căruia i-au cerut ajutorul. Pentru 22 dintre ei, familiile au pus mână de la mână şi i-au adus acasă. Ceilalţi au rămas în Grecia, sperând că vor fi totuşi plătiţi pentru munca lor. Primarul a fost cel care a alertat şi poliţia.

Viorel Ivancea, zis Marcel Ursaru, se află deja în atenţia procurorilor de la Crima Organizată, fiind bănuit de trafic de forţă de muncă. Acum el este cercetat în urma acuzaţiilor formulate de oamenii din Slobozia Bradului.

Sursa: Realitatea