Autoritățile germane investighează o posibilă fraudă cu mașini de lux, vândute cu acte false, în care ar fi implicați mai mulți români și germani.
Frauda, care a fost estimată la 2,6 milioane de euro, cu mașini de lux închiriate și vândute cu acte false, a fost pusă la cale de un clan interlop româno-german. Acesta acționează în landul Hessa, conform presei germane. Doi bărbați, de origine germană au fost arestați, deja, în acest caz.
Poliția germană a percheziționat casele mai multor pesoane care sunt acuzate că au vândut autoturisme de lux folosind documente false. Anchetatorii germani susțin că este vorba despre o rețea de crimă organizată.
Parchetul din Frankfurt îi acuză pe membrii grupării de comiterea mai multor infracțiuni, de fals în acte și evaziune fiscală. Un purtător de cuvânt al parchetului a explicat, încă de pe 8 septembrie, că au loc mai multe investigații complexe la care participă și anchetatori din alte landuri.
Autoritățile germane au percheziționat casele a nouă suspecți și a rudele acestora din Hessa și din Bavaria. Perchezițiile au avut loc în orașele Frankfurt, Hanau, Offenbach, Nürnberg și Augsburg, din Germania.
Poliția a arestat doi membri ai clanului interlop
Doi bărbați au fost arestați după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare de către magistrații din cadrul Judecătoriei din Offenbach. Conform procurorului general, cele două persoane arestate sunt doi bărbați de cetățenie germane, unul în vârstă de 29 de ani, iar celălalt de 21 de ani, din Frankfurt și, respectiv Offenbach.
Potrivit procurorilor, cei anchetați sunt membri ai mai multor clanuri interlope care acționează în comun în zona Rhein-Main. Aceștia au vârste cuprinse între 17 și 29 de ani.
Infractorii foloseau documente false pentru a nu fi depistați
Astfel, potrivit poliției, aceștia închiriau mașini de lux, de la firme specializate, după care le scoteau la vânzare pe internet. Aceștia se foloseau de documente false pentru a păcăli eventualii cumpărători.
În total, acuzații ar fi închiriat zece vehicule cu o valoare totală de peste 400.000 de euro în 2020. Dintre acestea doar o parte au fost vândute. Pentru a nu fi recunoscute de foștii proprietari, firmele de închirieri, ei schimbau aspectul unora dintre mașini și falsificau certificatele de înmatriculare.
Atât la închiriere, cât și la vânzare, acuzații au folosit documente de identitate falsificate sau furate, pentru a nu putea fi depistați.
De menționat că, potrivit presei germane, la percheziții, anchetatorii au descoperit și mai multe carnete de vaccinare necompletate.