Români atacaţi de localnici în Franţa

Români atacaţi de localnici în Franţa

Trei cetăţeni din România au suferit răni grave, după ce au fost agresaţi de 60 de localnici la sfârşitul săptămânii trecute, la Bricarde, informează La Provence.

Românii agresaţi sunt suspectaţi de francezi că s-ar ocupa cu traficul de organe. Teama acestora a pornit de la o serie de zvonuri, potrivit cărora, românii răpesc copiii pentru a le vinde organele.

Isteria a fost generată şi de un text care a circulat în mai multe şcoli, după dispariţia unei tinere, pe nume Fatima, la începutul lunii trecute, la Malpasse. "Românii au răpit-o, pentru a-i fura un rinichi", potrivit mesajului care circulă în rândul elevilor de liceu.             Cu toate acestea, directorul departamentului de Securitate Publică, Pierre Carton a declarat că "nu a avut loc nicio răpire, nu există nicio suspiciune de trafic, nici o plângere nu a fost depusă".              Cei trei români, răniţi grav sâmbătă seara la Bricarde, au fost transportaţi la spital.              În aceeaşi zi, la Marsilia, alţi cetăţeni români au fost victime ale unor agresiuni, însă mai puţin grave.

Citiţi şi "Familie de romi, agresată la Milano"!

Ne puteți urmări și pe Google News

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 17:25