Evenimentul Zilei > Social > Români arestaţi la Londra pentru falsificarea cărţilor de credit
Români arestaţi la Londra pentru falsificarea cărţilor de credit

Români arestaţi la Londra pentru falsificarea cărţilor de credit

Operaţiunea în care au fost implicaţi Ion Tănase (28 ani) şi Ioan Filip (36 ani) a fost descoperită de unul dintre poliţiştii londonezi. Cei doi români au ataşat pe suprafaţa unui automat de bilete de tren, echipamente prin care se citeau şi înregistrau informaţiile de pe carduri.

Planul românilor a fost ca odată înregistrate informaţiile şi codurile de acces să confecţioneze alte carduri, prin care să acceseze sumele din conturile persoanelor delapidate.

Locul în care Tănase şi Filip au ales să-şi pună în aplicare operaţiunea a fost gara Paddington, din Londra. Conform publicaţiei The Telegraph, ghinionul celor doi infractori a fost că unul dintre politiştii care patrulau în zonă a observat existenţa unui dispozitiv străin pe suprafaţa automatului de bilete.

Românii au fost arestaţi la începutul lunii martie printr-un flagrant, în momentul în care s-au întors pentru a recupera echipamentele. Tănase şi Filip şi-au recunoscut fapta în faţa autorităţilor londoneze. Din declaraţiilor poliţiei, până în acest moment nu este cunoscut numărul de persoane ale căror cărţi de credit au fost citite de aparatul românilor.

Călătorii metroului londonez nu se află la prima experienţă de acest gen. În cursul anului trecut au fost descoperite alte 27 de dispozitive de "citit" cardurile. În urma acestor infracţiuni au fost reţinute mai multe persoane, printre care şi un român. Catalin Sandulachi, de 25 de ani, a fost arestat, in noiembrie 2007, după ce a fost prins de poliţie cu un aparat similar, în staţia de metrou Finchley Road.
 
În ceea ce priveşte infracţiunile legate de cărţile de credit, acestea au înregistrat în Marea Britanie, pe parcursul anului trecut, o valoare de 144,3 lire sterline. Conform ziarului The Telegraph, valoare a depăşit cu 46% nivelul din 2006.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: