Româncele rămân însărcinate din întâmplare

Româncele rămân însărcinate din întâmplare

Aproape jumătate dintre româncele din mediul urban nu-şi planifică sarcina, arată un studiu al companiei Gallup România, care şi-a propus să afle cât de informate sunt româncele şi ce fac pentru a avea o sarcină sănătoasă.

Studiul a fost realizat pe 255 de femei aflate înainte de sarcină, 460 de femei însărcinate şi 195 de femei care născuseră deja. Rezultatele cercetării arată că doar 41% dintre femeile însărcinate sau care au născut şi-au planificat sarcina (şi-au făcut analizele, şi-au urmărit ovulaţia şi au luat vitamine).

În plus, 69% dintre femeile care intenţionează să rămână însărcinate spun că nu au de gând să-şi facă analize înainte de sarcină. Numărul româncelor care cunosc importanţa vitaminelor şi a mineralelor pentru dezvoltarea copilului este şi mai mic. Potrivit studiului, peste trei sferturi dintre persoanele chestionate nu iau vitamine în faza de preconcepţie. „Datele obţinute ne relevă o lipsă de informare destul de acută privind rolul suplimentelor nutritive“, declară Renate Nenciu, de la „The Gallup Organization Romania“.

Ne puteți urmări și pe Google News