Romancele, pregatite de "corida"

Romancele, pregatite de "corida"

Dupa succesul epuizant de joi, cu Coreea de Sud, componentele echipei nationale de handbal au avut ieri o zi de repaus la Campionatul Mondial din Franta.

Dimineata au mers la cumparaturi intr-un complex comercial din Dijon, chiar langa hotelul unde locuiesc, iar pe seara au efectuat un antrenament. Astazi, de la ora 19.30 (in direct la TVR 2), tricolorele vor infrunta Spania in Grupa a II-a principala, o victorie asigurandu-le matematic accederea in sferturile de finala ale competitiei.

In ciuda evolutiei oscilante de pana acum, romancele sunt mari favorite in fata ibericelor, pe care le-au surclasat (scor 33-22) in urma cu doua saptamani, la Trofeul Carpati.

„Nu ne va fi usor nici contra Spaniei. Totusi, cred ca „finala” grupei, pentru locurile 1-2, o vom juca noi si Germania, care este o echipa mai puternica decat Ungaria”, a declarat „Mica” Bradeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Gatu vorbeste despre „victorii cu forcepsul”

Adina Meirosu parea ieri ceva mai ingrijorata. „Am avut probleme la fiecare inceput de meci, dar ne-am mobilizat pe final. Ma tem insa ca, in fata echipelor mai puternice, va fi greu sa mai revenim. Avem rezerve de energie si multa dorinta de a invinge”, a spus interul stanga al nationalei.

Cristian Gatu, presedintele Fe-deratiei Romane de Handbal, a analizat la rece situatia: „De patru meciuri ne tot chinuim sa pierdem si nu reusim! Am obtinut victoriile cu forcepsul. Incepem greu, dar terminam en-fanfare. E un lucru pozitiv, atata vreme cat nu apare un scurtcircuit”.

In grupa care se joaca la Dijon se vor mai disputa astazi partidele Germania - Ungaria si Polonia - Coreea de Sud.  Prima surpriza a Mondialelor s-a produs la Metz, unde se desfasoara Grupa I principala. Franta, una dintre pretendentele la o medalie, a fost invinsa joi de Angola, scor 27-29.