Evenimentul Zilei > Social > Românce, prinse cu cocaină la Madrid
Românce, prinse cu cocaină la Madrid

Românce, prinse cu cocaină la Madrid

Poliţia spaniolă a arestat două femei de naţionalitate română, cu vârste de 20 şi 21 de ani, asupra cărora au fost descoperite 16,5 kilograme de "cocaină neagră", transmite Publico.

Cele două femei, care se întorceau de la carnavalul de la Rio, au sosit la Madrid după o escală în Portugalia. Este pentru prima dată când poliţia descoperă acest tip de droguri în Spania, după un caz similar înregistrat în Peru, anul trecut.
           
Stupefiantele proveneau din Brazilia, şi fuseseră transformate de experţi, printr-un proces chimic complex, ce le modifică în totalitate aspectul, mirosul şi textura. Cocaina devine astfel de culoare neagră, iar mirosul caracteristic îi dispare şi capătă o formă solidă, similară cauciucului.
           
Drogurile astfel transformate sunt dificil de descoperit, deoarece se aseamănă cu cauciucul şi pot fi ascunse cu uşurinţă. Este vorba de o metodă nouă utilizată de traficanţii de stupefiante, destinată să înşele sistemele de securitate şi controalele poliţiei.
           
"Nici măcar testele aplicate în general drogurilor nu o identifică. Este aproape imperceptibilă", au declarat surse din apropierea anchetei. Această captură se ridică pe piaţă la o valoare de circa un milion de euro, transmite Mediafax.

(12:23)