Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie! Ce a păţit un român care a făcut o comandă pe INTERNET
Atenţie! Ce a păţit un român care a făcut o comandă pe INTERNET

Atenţie! Ce a păţit un român care a făcut o comandă pe INTERNET

Un român a avut parte de o surpriză neplăcută după ce a făcut o comandă pe internet. Şi-a comandat un produs destul de scump, în valoare de 3000 de lire sterline, în schimb a primit un banal DVD cu filmul ”Boss baby”.

Ichim Bogdan Cezar, stabilit în Plymouth, afirmă că este victima unei fraude online, după ce a cumpărat de pe Amazon o placă video în valoare de 3000 de lire sterline, pentru operaţiunile de ”minare de bitcoin”, notează  protv.md.

Este vorba despre produsul ”Tanli ASIC Processing Bitmain AntMiner S9 13.5 TH/s”, care costă 3076 lire sterline. Ichim susţine că a primit în loc de această placă video un  DVD cu filmul ”Boss baby”.

Potrivit publicaţiei online Devon Live, el ar fi făcut această comandă pentru cumnatul său, care trăieşte în România, dar care nu a putut comanda, pentru că Amazon nu livrează în România.

Cumnatul lui Cezar împreună cu alţi 2 prieteni au strâns cei 3.000 de lire sterline pentru a cumpăra acest dispozitiv care poate fi folosit la operaţiunile de minare de monede bitcoin.

Acum, Cezar, care trăieşte în Marea Britanie, încearcă să obţină înapoi banii pe care i-a plătit la Amazon, însă gigantul online afirmă că de fapt problema ar fi la Poşta Regală Britanică, ai cărei angajaţi ar fi încurcat livrarea, şi i-a recomandat să se adreseze acestei instituţii. La 3 luni după efectuarea comenzii, compania de vânzări a admis să restituie suma de bani, după mai multe reclamaţii.