Un român de 40 de ani a fost arestat, joi dimineața, la Gualdo Tadino, fiind acuzat de procurorii italieni că a înșelat o femeie de 43 de ani, după care a a bătut-o și a violat-o. Odată consumată agresiunea fizică și sexuală, bărbatul i-a făcut femeii pe care tocmai o violase mai multe fotografii, în care aceasta era dezbrărcată, legată și lovită, după care le-a publicat pe facebook.

Fiica victimei a dat peste mesajul violatorului, postat pe rețeaua de socializare, și a sunat rapid la Poliție. „Pe Facebook există o fotografie cu mama mea legată”, le-a spus fiica femeii violate, polițiștilor. Apelul telefonic a salvat-o pe femeie, chiar dacă anchetatorii păstrează cea mai mare confidențialitate în ceea ce privește metodele intervenției și o serie întreagă de alte detalii.

Bărbatul a fost arestat imediat și transferat într-o închisoare de maximă siguranță, unde în această dimineață, a fost asistat de avocatul Giacomo Manduca, la interogatoriile luate de magistrat. Potrivit presei italiene, victima a fost transportată la spital unde a fost internată pentru a primi îngrijirii medicale, aceasta fiind păzită de carabinieri, într-un context de protecție maximă, așa cum prevede protocoalele codului roz.

Medicii legiști urmează să supună victima unor expertize medico legale pentru a aduna probe care să susțină acuzația de viol, în cadrul dosarului penal deschis de un procuror al republicii.

Conform polițiștilor din Gualdo Tadino, persoana arestată locuiește în Gualdo Tadino și a mai fost arestată și condamnată pentru comiterea unor fapte de violență în familie, în perioada în care locuia în Umbria. În plus, cazierul judiciar al violatorului a mai stabilit că bărbatul a mai fost condamnat pentru furt calificat, în urmă cu aproximativ zece ani, când locuia în Sicilia.

”În 2009 și-a bătut mama și sora pentru a obține câteva sute de euro, apoi, pocăit, și-a pus o frânghie în jurul gâtului și a amenințat că se va atârna pe balcon: când au ajuns carabinierii l-au salvat întâi și apoi l-au arestat”, se arată în sentința prin care a fost acuzat pentru comiterea de violențe domestice.

Din alte informații judiciare, se pare că bărbatul i-a oferit un loc de muncă femeii pe care a violat-o, pentru a avea grijă de o persoană în vârstă. Anchetatorii mai spun că violatorul a pândit-o pe femeie, iar când aceasta a ieșit din locuință, în curte a prins-o și a violat-o.