Evenimentul Zilei > Social > Român aproape linșat în Italia! Gestul său a fost taxat de comunitate. Alertă
Român aproape linșat în Italia! Gestul său a fost taxat de comunitate. Alertă

Român aproape linșat în Italia! Gestul său a fost taxat de comunitate. Alertă

Un român de 37 de ani a fost arestat la Reggio Calabria, în sudul Italiei, după ce a încercat să răpească un copil de cinci ani din brațele mamei sale, în plină zi. Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine a făcut ca bărbatul să scape teafăr de furia oamenilor.

Tentativa de răpire a avut loc pe 16 iulie, în jurul orei 19:00. Femeia, soțul ei și băiatul de cinci ani se aflau în parcarea unui centru comercial, atunci când cetățeanul român s-a apropiat de ei și a încercat să-i ia copilul.

Femeia s-a zbătut să-și țină copilul aproape, până când soțul acesteia a putut interveni.

Mai mulți martori aflați la fața locului au sunat la poliție și au pornit în urmărirea românului. Acesta a fost prins la câteva sute de metri distanță, chiar de către tatăl copilul, fiind la un pas de a fi linșat în public.

Doar intervenția rapidă a forțelor de ordine, care au sosit cu motociclete, a făcut ca agresorul să scape nevătămat de furia oamenilor.Bărbatul a fost dus imediat la secția de poliție și plasat sub arest. Anchetatorii nu au exclus posibilitatea ca bărbatul „să sufere de probleme mentale, care să-i afecteze judecata”.

In oraș există temeri că incidentul nu este unul izolat, ci legat de traficul de minori, potrivit presei din Italia, citat de gazetaromaneasca.com

Antonia Marziale, însărcinat cu protecția copiilor, l-a sunat pe șeful poliției, Maurizio Vallone, pentru a-l complimenta cu privire la “intervenția rapidă a oamenilor săi”.

„Dacă la baza acestui gest este, după cum e plauzibil, o boală mentală, aceasta trebuie tratată, dar infracțiunea este foarte gravă. Și intervenția martorilor a fost rapidă, așa cum ar trebui să fie.

Din fericire, situația nu a degenerat datorită intervenției rapide a polițiștilor motocicliști, cărora nu voi înceta să le mulțumesc pentru eficiență și sensibilitatea pe care o au pentru copii“, a spus oficialul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.