El a pierdut controlul motocicletei în plină viteză, se vorbea de 90 km. pe oră, pe un drum din sudul Angliei și a fost proiectat peste ghidon. După șase zile a murit din cauza rănilor de la cap.

T.E. Lawrence, cunoscut în lume ca Lawrence al Arabiei, moare pe 19 mai 1935, fiind atunci pensionar al Forțelor Aeriene Regale, care trăia sub un nume fals.

Chiar înainte de accident, o mașină neagră a trecut pe lângă Lawrence venind din sens opus. În acel moment, doi copii pe biciclete i-au apărut brusc în față, iar Lawrence a preferat să se sacrifice el decât să-i omoare pe băieți.

În război

Lawrence s-a înrolat în armată și datorită expertizei sale în afacerile arabe a fost repartizat la Cairo ca ofițer de informații. A petrecut mai mult de un an în Egipt, procesând informații și în 1916 a însoțit un diplomat britanic în Arabia, unde Hussein ibn Ali, emirul de Mecca, proclamase o revoltă împotriva guvernării turcești.

Lawrence și-a convins superiorii să ajute rebeliunea lui Hussein și a fost trimis să se alăture armatei arabe a fiului lui Hussein, Faisal, ca ofițer de legătură.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE