”Nu m-a surprins că a trecut moțiunea de cenzură. De ce să mă surprindă? E vorba de adoptarea unor măsuri care să întărească democrația, cum este proiectul de lege pe care ne-am angajat răspunderea, de introducere a alegerii primarilor în două tururi. Se coalizează forțele retrograde, forțele care sunt împotriva întăririi democrației.

De altfel, se și vede cine a votat: PSD – PSD, condus de Ponta – adică și-au dat arama pe față pesediștii lui Ponta; și evident, UDMR, care este împotriva sistemului de alegere a primarilor în două tururi. Ponta a jucat un rol pro PSD”, a declarat Orban la Digi 24.

Cât despre alegerea primarilor în dpuă tururi, Orban a spus că acesta a fost obiectivul lui: ” Legea nu a fost adoptată, atâta timp cât moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost adoptată, dar vedem cum evoluează lucrurile. Mai avem posibilități de atac. Legea este în Cameră. De ce am decis angajarea răspunderii? Că lumea zice: de ce ţi-ai angajat răspunderea? Ordonanță de urgență e foarte greu să dai pe tema asta, pe tema alegerilor. Era varianta, să spun, care corespundea standardelor democratice, adoptarea pe calea angajării răspunderii, pentru că Partidul Național Liberal a înaintat un proiect de lege de alegere a primarilor în două tururi de trei ani de zile, aproape trei ani de zile.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: