Cum vrea Rusia să se apere de NATO:Vom construi un scut aerospaţial

Cum vrea Rusia să se apere de NATO:Vom construi un scut aerospaţial

Rusia va construi un sistem aerospaţial de apărare eficient pentru a contracara ameninţările balistice ale NATO. Afirmația îi aparține vicepremierului rus Dmitri Rogozin și a fost postată pe contul de Twitter, ca reacție la anunțul de ieri al Alianței Nord-Atlantice potrivit căruia NATO nu va renunța la sistemul de apărare antirachetă.

Rogozin l-a citat pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care declara ieri, la Munchen, că Alianța va continua să ”dezvolte un sistem de apărare antirachetă pentru că simţim o responsabilitate puternică faţă de protejarea eficientă a populaţiilor noastre în faţa ameninţării rachetelor”.

Replica lui Rogozin a venit azi pe Twitter.  ”Ei bine, în ceea ce ne priveşte, şi noi simţim o responsabilitate de a ne apăra poporul de ameninţarea rachetelor voastre şi ne vom crea o apărare aerospaţială eficientă”, a scris Rogozin, fost ambasador al Rusiei pe lângă NATO înainte de a deveni vicepremier, pe contul său de pe reţeaua de socializare, potrivit agenției Ria Novosti.

Rusia şi NATO au căzut de acord să coopereze asupra unui aşa-numit scut antirachetă european în timpul Consiliului NATO-Rusia desfăşurat la Lisabona în 2010. Oficialii NATO insistă însă ca cele două sisteme să fie independente şi să schimbe informaţii, în timp ce Rusia este adepta unui sistem comun cu interoperabilitate deplină.

Ne puteți urmări și pe Google News