Rochii care au schimbat istoria

Rochii care au schimbat istoria

Şi-au câştigat statutul de legendă şi a stârnit pasiuni fatale, sucind minţile întregii lumi, atât ele, ca piese vestimentare, cât şi posesoarele lor celebre.

Se spune că rochia ideală simbolizează toate atributele unei femei perfecte: putere, eleganţă, mister, dorinţă. Există rochii faimoase, care au făcut să foşnească paginile istoriei!

Timpul le-a păstrat intacte pe podiumul feminităţii, laolată cu VIP-urile care le-au purtat.

Prima "intrare" pe acest podium deosebit îi aparţine fashion starului din anii 50, actriţa Marilyn Monroe. În celebrul film "Seven Year Itch", diva poartă o rochie albă, cu un decolteu voluptuos. Şi nimeni nu poate uita celebra fotografie a actriţei, răvăşită neglijent de vânt deasupra unei aerisiri. O imagine care sfidează convenţiile, dar aparent întâmplător şi nevinovat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Originalul i-a aparţinut lui William Travilla, designer vestimentar, care a jurat să îl păstreze în amintirea divei. După moartea designerului, rochia a putut fi achiziţionată pentru fabuloasa sumă de 3 milioane de dolari. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/rJ8ZHrp8wac?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De la înmormântare la Tiffany’s

Pentru logodna ei, tânăra şi timida Diana urma să poarte o ţinută deosebită. Casa regală britanică a fost însă şocată când a văzut că viitoarea mireasă a optat pentru prima ei apariţie în public pentru o rochie neagră, culoare pe care Casa regală nu o purta decât la înmormântări!

Publicul însă a admirat îndrăzneala tinerei prinţese şi a considerat-o din acel moment un simbol al eleganţei feminine.

Rochia neagră a fost începutul poveştii de dragoste a prinţesei Diana cu prinţul Charles. Din acel moment, o educatoare sfioasă se transforma într-un simbol al eleganţei.

În perioada care a precedat căsătoria ei cu prinţul Charles, Diana a slăbit atât de mult încât a cerut ca rochia să fie modificată. Doar că diferenţa de mărime era atât de mare încât cei doi designeri au considerat că e mai bine să confecţioneze o altă ţinută, păstrând însă şi originalul. Acesta din urmă se află acum la Museo de la Moda din Santiago de Chile, care a plătit 192.000 de lire sterline pentru el.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/owYS2-Kc2u8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Şi pentru că tot vorbim despre rochia neagră, nu există rochie neagră elegantă, supranumită "the little black dress", mai cunoscută decât superba creaţie realizată de către Hubert de Givenchy şi purtată cu atâta graţie şi eleganţă de Audrey Hepburn în celebrul film "Breakfast at Tiffany’s", din 1961. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pS4NOHIiqME?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Luxul acelor de siguranţă

În 1994, Elizabeth Hurley, model şi actriţă în devenire, câştiga o faimă nesperată datorită unei rochii Versace.

Hurley, pe atunci în vârstă de 29 de ani, era cunoscută mai ales pentru faptul că avea o relaţie sentimentală cu actorul britanic Hugh Grant.

Vedeta a purtat rochia de culoare neagră din două bucăţi prinsă în ace de siguranţă la premiera comediei "Patru nunţi şi o înmormântare".

O altă apariţie remarcabilă o reprezintă rochia marca Versace a lui Jennifer Lopez la Premiile Grammy (2000).

Rochia transparentă din şifon, accesorizată cu o pereche de bikini cu multe cristale, a rămas în istorie drept una dintre cele mai impresionante apariţii de pe covorul roşu. Rochia lui Jennifer Lopez - una dintre cele mai impresionante apariții pe covorul roșu

Specială pentru "Titanic"

Nu în ultimul rând, englezoaica Kate Winslet are şi ea locul ei bine stabilit la capitolul "rochii care au schimbat istoria trendurilor".

Cunoscută sub numele de "The Jump Dress", rochia de culoarea vişinei putrede din celebrul film "Titanic" este o versiune a unei creaţii din epoca Edwardiană, acoperită la propriu în mătase şi perle cusute manual.

Rochia a fost făcută special în aşa fel încât să poată cuprinde un corset de siguranţă pe care actriţa l-a purtat pe dedesubt în timpul fimarilor scenelor periculoase.

1.000 de ore de muncă au fost folosite pentru a crea manual această rochie, care poartă urma unei crăpături pe care Kate a făcut-o cu tocul de la pantof în timp ce filma.

Rochia este o bijuterie în sine. La fel cum opera de artă rămân şi multe alte rochii ale divelor care au dat tonul vestimentar de-a lungul timpului.

"Happy Birthday Mister President"

Marilyn Monroe are onoarea de a figura în acest clasament cu încă o rochie. Este vorba despre celebra rochie de mătase "de culoarea cărnii", supranumită “Happy Birthday Mister President"- de la binecunoscutul cântec languros pe care i l-a cântat preşedintelui Kennedy.

Rochia a fost împodobită cu 6.000 de perle şi cusută direct pe Marilyn, acest lucru făcând imposibilă purtarea lenjeriei! Nu a fost îmbrăcată decât o singură dată, pe 19 mai 1962, când preşedintele a împlinit vârsta de 45 de ani. La sfârşitul seratei aniversare, JFK a declarat: “După un asemenea cadou, pot să mă retrag din politică"! <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EqolSvoWNck?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 1.000 de ore de muncă au fost folosite pentru a crea una dintre rochiile cele mai frumoase cu care a fost îmbrăcată Kate Winslet în filmul "Titanic" 3.000.000 de dolari este suma cu care a fost achiziţionată fabuloasa rochie albă a lui Marilyn Monroe