Alianța Vestului – AVE, așa cum o prezintă edilul timișorean, este o „structură deschisă”. Edilul Clujului, spuen și el că această inițiativă este una de tip „win-win situation” – un demers din care toată lumea are de câștigat. Una din mize este ca, împreună, cele patru orașe să poată arage mult mai ușor fonduri europene.

”Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, a transmis primarul timișorean.

Un obiectiv al acestei alianțe este și realizarea autostrăzii Transilvania. Pe de altă parte, așa cum a arătat primarul arădean, platforma celor patru municipii a fost prezentată la Bruxelles, mesaj de responsabilitate.