Roboții ar putea în curând să poată lua propriile decizii și să acționeze în moduri care ar putea dăuna societății, sunt rezultatele alarmante ale studiului.

Cercetările arată că singurul lucru care credem ne poate separa de mașini – capacitatea noastră de avea conștiință – poate fi simulat de inteligența artificială.

Aceasta înseamnă că roboții ar putea căpăta simțuri și vor putea înțelege ce se întâmplă în jurul lor și scopul pe care îl servesc, potrivit The Sun.

Deși pare mai degrabă desprins din scenariul unui film science-fiction, rezultatul studiului, care a fost publicat în revista The Science, este real și aduce noi temeri în rândul oamenilor de știință

Stanislas Dehaene, Hakwan Lau și Sid Kouider au vrut să-și dea seama ce caracterizează conștiința umană și dacă mașinile ar putea să o însușească pe viitor.

Aceștia au ajuns la concluzia că în viitor, algoritmii cu care operează mașinăriile pot să funcționeze în același mod în care se comportă și creierul uman.

Din fericire, cel puțin în prezent, computerele nu sunt capabile decât de procese pe care experții le numesc „procese inconștiente” și funcționează doar dirijate de ființele umane.