Evenimentul Zilei > Actualitate > Robin Williams s-a plimbat pe străzi deghizat în Mrs. Doubtfire şi nimeni nu şi-a dat seama!
Robin Williams s-a plimbat pe străzi deghizat în Mrs. Doubtfire şi nimeni nu şi-a dat seama!

Robin Williams s-a plimbat pe străzi deghizat în Mrs. Doubtfire şi nimeni nu şi-a dat seama!

Celebrul actor de comedie, pasionat de munca sa, ar fi făcut orice pentru a intra în pielea personajului. Odată chiar s-a plimbat pe străzi îmbrăcat în Mrs. Doubtfi re și a discutat cu trecătorii. Nimeni nu și-a dat seama!

Chiar dacă au trecut 25 de ani de când Mrs. Doubtfire a apărut pe marile ecrane, actorii din distribuție își amintesc ca și cum ar fi fost ieri de filmările cu „geniul comic”.

Pierce Brosnan, Mara Wilson, Lisa Jakub și Matthew Lawrence au vorbit într-un interviu acordat publicației „Today” despre cum a fost să lucreze alături de Robin Williams și despre impactul pe care l-a avut acesta asupra vieților lor.

„Robin a fost ca un ghid. Pur și simplu se întorcea dintr-o dată, din neant, și zicea lucruri ca: «Nu mai lua droguri. Mi-au distrus creierul. Vorbesc serios», iar asta mi-a rămas în minte”, spune Lawrence. Acesta a dezvăluit nu numai că Robin l-a ajutat cu rolul la repetiții, dar și că odată l-a luat la o plimbare prin San Francisco îmbrăcat în Mrs. Doubtfire. „Nimeni nu știa. Credeau că e dădaca mea. S-a așezat la discuție cu două doamne. Nici măcar nu și-au dat seama. A fost incredibil!”.

Matthew i-a fost de asemenea recunoscător lui Williams pentru că a fost sincer cu el și i-a povestit și despre suferințele sale. Geniul comic i-a destăinuit că “e un adevărat dar să simți“.

Mara Wilson, care avea doar 5 ani când a jucat în film, a povestit despre cât de amuzante erau filmările cu Williams: “Au fost nenumărate momente când ne-a făcut să radem”.

 

A pierdut lupta cu depresia

Pe lângă buna dispoziție pe care o aducea pe platoul de filmare, actorul era și foarte uman și autentic. Lisa Jakub, care a jucat rolul Lydia în celebrul film, spune că „Era foarte deschis și sincer cu mine când îmi vorbea despre problemele lui cu viciile și depresia. Asta a fost foarte important pentru mine la 14 ani. M-am luptat cu anxietatea mai toată viață”.

Robin Williams nu a reușit să câştige bătălia cu depresia, așa că în 2014 s-a sinucis. Apropiații nu credeau că se va ajunge atât de departe. Era întotdeauna vesel și încerca să îi facă să zâmbească pe ceilați. Nu s-au gândit niciodată la suferința din sufletul actorului. „A fost foarte greu să văd pe cineva cum suferă în tăcere”, spune fiul actorului.

Depresia este o boală care distruge omului orice urmă de speranță, care îl consumă încet până când îl epuizează. Cu un an înainte a fost diagnosticat cu boala Parkinson, însă schimbările în personalitate au intervenit mai devreme „Nu se simțea bine, însă nu îmi mărturisea tot ce simțea. Nu știu ce se întâmpla, doar că nu era fericit”, declara Crystal, o prietenă de-a sa, în „Vanity Fair”.

 

A schimbat multe vieţi

Filmul nu a avut un impact puternic doar asupra vieților actorilor din distribuție, ci și asupra spectatorilor. Filmul a ajutat copiii să treacă peste probleme familiale precum divorțul părinților. “ Înainte de Mrs. Doubtfire, cred că nu multe filme au pus problema divorțului întrun mod realist. Consider că a arătat că sunt multe versiuni ale unui final fericit “, declara Lisa Jakub.