Roberta Anastase îi cere bani lui Dinu Patriciu. AFLĂ de ce

Roberta Anastase îi cere bani lui Dinu Patriciu. AFLĂ de ce

Fundaţia "Dinu Patriciu" vrea să organizeze un eveniment la Sala Unirii de la Palatul Parlamentului fără să plătească chirie. Camerei Deputaţilor, care administrează cea mai mare parte a clădirii, a cerut bani.

Concret, Fundaţia "Dinu Patriciu" a solicitat Camerei Deputaţilor punerea la dispoziţie a Sălii Unirii pro bono, pentru organizarea spre sfârșitul anului a Galei Premiilor în Educaţie. "Vă invităm să vă alăturaţi demersului nostru de recompensare a oamenilor deosebiţi din sistemul de învăţământ românesc şi să sprijiniţi în calitatea de partener evenimentul nostru, punându-ne la dispoziţie pro bono Sala Unirii a Palatului Parlamentului, pentru datele de 1 - 2 noiembrie 2011", se arată în scrisoarea Fundaţiei către preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase.

Biroul Permanent al Camerei a respins astăzi solicitarea, pe motiv că şi în ultimii doi ani evenimentul a fost organizat tot la Palatul Parlamentului, dar pe bani. "Având în vedere conceptul evenimentului, propunem ca acesta să se desfăşoare, ca şi la ediţiile anterioare, pe bază de contract comercial", a arătat secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, în propunerea aprobată astăzi de Biroul Permanent. În 2009, la prima ediţie a Galei Fundaţia a plătit o chirie de 10.000 de euro, iar în 2010 la a doua ediţie, o sumă de 7.500 de euro. Ambele evenimente au fost organizate atunci de Odyssey Communication, firma lui Dinu Patriciu.

Ne puteți urmări și pe Google News