Evenimentul Zilei > Politica > Roberta Anastase DEZVĂLUIE de ce a generat Dragnea SCANDALUL mutării Ambasadei la Ierusalim. AFLĂ MOTIVUL
Roberta Anastase DEZVĂLUIE de ce a generat Dragnea SCANDALUL mutării Ambasadei la Ierusalim. AFLĂ MOTIVUL

Roberta Anastase DEZVĂLUIE de ce a generat Dragnea SCANDALUL mutării Ambasadei la Ierusalim. AFLĂ MOTIVUL

Fostul președinte PDL-ist al Camerei Deputaților – am numit-o pe liberala Roberta Anasatase, membră a Comisiei de politică externă – susține, în exclusivitate pentru EVZ, că, prin invocarea memorandumului guvernamental privitor la mutarea Ambasadei României la Iersusalim, Liviu Dragnea nu vrea decât să lanseze un subiect de presă hibrid, cu scopul de a deturna atenția publică de la ”acțiunea de mutilare a Codurilor penale pe care PSD-ALDE o pun la cale”.

 

”Observ că ministrul Externelor, Teodor Meleșcanu, are un punct de vedere care ne lasă să înțelegem că procedura privitoare la mutarea Ambasadei României la Israel trebuie gestionată de președintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituției, este decidentul problemelor ce țin de politica externă. De asemenea, Guvernul a anunțat, oficial, că memorandumul invocat de Liviu Dragnea nu a fost încă adoptat. Să nu ignorăm absolut deloc faptul că cele două poziții amintite mai sus nu converg deloc cu cele anunțate de Liviu Dragnea, joi seara, la Antena 3. În realitate, anunțul lui Dragnea nu are decât scopul de a lansa un subiect hibrid de presă pentru a deturna atenția publică de la acțiunea de mutilare a Codurilor penale pe care PSD-ALDE o pun la cale. Numai că, Dragnea a reușit să cadă din lac în puț, fiindcă a găsit de cuviință să abordeze niște tematici esențiale pentru politica externă a României, doar pentru a-și rezolva interesele personale și pe cele de partid. Vă reamintesc că, potrivit Constituției, președintele Klaus Iohannis este decidentul politicii externe a României”, ne-a declarat Roberta Anastase.