Din această seară, de la ora 21.30, pe B1 TV, Robert Turcescu începe un nou sezon al emisiunii „Sub semnul întrebării”. Jurnalistul spune că, fiind an electoral, se așteaptă la o toamnă grea din punct de vedere al mizei politice și face un apel la colegii de breaslă să evite, pe cât este posibil, derapajele. „Va fi un sezon de foc, un sezon în care televiziunile de știri vor conta enorm. O responsabilitate enormă apasă însă și pe umerii noștri ca jurnaliști de televiziune în momentul de față, pentru a înțelege că nu mai e o bătălie pe audiențe, aici mă refer inclusiv la concurență. Pentru două luni propun să uităm de audiențe și să revenim la a ne face meseria în mod onest, în felul în care unii dintre noi trebuie să spun că încă o mai facem. Ar fi bine să fim și mai mulți. Să încercăm să judecăm în aceste două luni de zile nu prin prima ratingului, ceea ce facem în fiecare seară, ci din perspectiva unor cetățeni care vor trebui să trăiască și în următorii ani în această țară. Din acest punct de vedere, lansez o provocare colegilor realizatori de talk-show-uri la ore de maximă audiență să ne uităm în acest septembrie mai atent la viitor, mai atent la prezent, dar să nu judecăm totul prin prisma faptului că suntem realizatori de televiziune care trebuie obligatoriu să scoată rating și mințind, și manipulând, și dezinformând. Măcar două luni de zile, odată la cinci ani, să revenim la jurnalism”, a spus Turcescu
„Sub semnul întrebării” se va difuza de luni până joi, în intervalul 21.30 – 23.00. Astăzi, invitat va fi prezidenţiabilul Klaus Iohannis, șeful Partidului Național Liberal.
Campanie cu miză foarte mare
„În peste 20 de ani de meserie, nici nu mai țin minte la câte campanii am participat. Cert este că au fost multe campanii electorale pentru președinție extrem interesante și cu miză foarte mare. Anul acesta nu este o bătălie politică extraordinară, prin prisma unei ideologii, nici nu știu dacă a fost vreodată în România, dar este clar că avem de-a face cu o stare de maximă încordare, e o bătălie electorală care prin miza ei o asemăn cu cea din 1990, când Ion Iliescu a devenit, practic, succesorul lui Ceaușescu”, a adăugat jurnalistul.

Robert Turcescu speră
la o campanie electorală
curată la TV