Muzica bună a devenit unul dintre cele mai populare accesorii ale noii generaţii, care apreciază ritmurile variate ale celor mai tinere trupe româneşti. ROA a lansat de curând, la clubul Silver Church din Bucureşti "Artificial", albumul lor de debut.

La concertul de lansare al trupei Rise of Artificial, au luat parte şi DJ Marika, care a făcut warm up-ul, iar după spectacolul ROA, au mixat pentru publicul spectator DJ Bully, Not So Common DJ şi Gojira. După ce şi-au "împachetat" primul material discografic, artiştii se pregătesc să plece într-un turneu naţional.

În aceeaşi discografie intră şi piese anterioare semnate Junkyard, piese extrase de pe albumul "Arpegaut", toate acestea fiind reinterpretate în maniera ROA. "Artificial" conţine 19 piese printre care şi cunoscutele hit-uri "Ne place" şi "Grădina de Vară".

Ştiu ce ne place

"Proiectul ROA a apărut într-un moment în care suntem din ce în ce mai înconjuraţi de artificial: E-uri, silicon, colagen, tablă cositorită şi alte chestii prefabricate", au declarat membrii trupei. Pe 3 iulie, ROA dă betoanele încinse din Capitală pe iarba vede de pe malul lacului Pasărea, din comuna Tunari, căci trupa se numără printre puţinele formaţii autohtone care au şansa să urce pe scena Festivalului B’estfest.

Deşi s-a lansat de curând pe piaţa muzicală, ROA a prins foarte bine la publicul cu precădere tânăr şi dornic să evadeze din cotidian. Rise Of Artificial, sau pe scurt ROA, a fost lansat în toamna anului 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag (UNU’) şi Cezar Stănciulescu (Junkyard). Trupa a pătruns în industria muzicală cu piesa "Ne Place", care la doar două săptămâni de la lansare a atins maximumul de difuzări în airplay-ul românesc, astfel clasându-se în fruntea celor mai difuzate piese de radiourile autohtone, dar şi în FM-ul internaţional.

Dacă Bogdan semnează, în prezent, regia videoclipului "Ne place", Cezar nu ezită în niciun moment să cucerească publicul cu versurile sale. Din mai 2011, un nou membru pe numele lui Cristi Negriuc raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitară şi de sinteza tobelor live.

Experienţă de viaţă

Întrebaţi dacă versurile au vreo legătură cu viaţa personală a membrilor trupei, ROA opinează: "Versurile au apărut din experienţa de «caterinci» făcute cu prietenii: monezi puse pe linia de tramvai, fumigene confecţionate din acordeoane şi staniol şi aruncate în lift sau saci de plastic plini cu apă, care mai apoi erau aruncaţi în staţiile de autobuz" , au povestit artiştii.
<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/dih729_02oM" height="349" width="628"></iframe>