Evenimentul Zilei > Sport > Rizespor învie după plecarea lui Șumudică. Noul antrenor îl critică pe „Șumi”
Rizespor învie după plecarea lui Șumudică. Noul antrenor îl critică pe „Șumi”

Rizespor învie după plecarea lui Șumudică. Noul antrenor îl critică pe „Șumi”

Cu un nou antrenor la timonă, în persoana lui Bulent Uygun, trupa din orașul Rize a înregistrat primul succes în Turcia, după o așteptare lungă, de aproape două luni de zile.

Despărțirea de Marius Șumudică le-a priit de minune alb – verzilor, care au obținut trei puncte mari în confruntarea de ieri seară, cu Hataysport. Brazilianul Fernando Boldrin și ceilalți coechipieri ai săi au învins la limită, cu scorul de 1 – 0 și s-au îndepărtat astfel la două puncte distanță de ultimul loc retrogradabil. Victoria lui Rizespor a fost adusă chiar de golul fostului jucător al lui „Șumi” de la Astra Giurgiu, Fernando Boldrin.

Uygun, săgeți spre Șumudică

Aflat la debutul pe banca grupării de pe „Yeni Rize Șehir Stadium”, Bulent Uygun a ținut să trimită câteva săgeți înspre tehnicianul din România. Criticat în urmă cu doar câteva zile și de președintele Hasan Kartal pentru modul în care își umilea public jucătorii, „Șumi” a fost înțepat acum de noul principal al lui Rizespor.

„Mă aflu la această echipă pentru că eu cred că sunteți jucători valoroși. Sunt sigur că și voi veți demonstra pe teren aceasta. Adversara noastră este respectată, dar, dacă vom învinge, atunci voi veți arăta că meritați mult mai mult respect” a fost mesajul lui Uygun pentru elevii săi.

Rizespor speră la salvarea de la retrogradare

Antrenorul turc, care, înainte de a o prelua pe Rizespor, a   condus-o de pe margine, în sezonul trecut din Super Lig, pe Denizlispor, a dorit să le arate jucătorilor săi că are încredere în ei. Uygun afirmă, de asemenea, răspicat că menținerea alb – verzilor pe prima scenă a fotbalului din „Țara Semilunei” este posibilă.

„S-au spus multe lucruri negative despre voi. Vi s-a spus că nu sunteți jucători buni. Jucați cu inima și arătați că sunteți puternici. Bucurați-vă de fotbal! Luptați și câștigați” i-a îmbărbătat tehnicianul în vârstă de 49 de ani pe alb – verzi.

În scurtul său mandat de la cârma lui Rizespor, Marius Șumudică a înregistrat un bilanț negativ. Românul a rezistat doar șase etape în Super Lig, bifând trei înfrângeri și tot atâtea rezultate de egalitate. Cu puțin timp înainte de a părăsi formația turcă, „Șumi” a declarat că nici Jose Mourinho și nici vreun alt antrenor renumit nu ar putea să obțină rezultate mai bun cu actualul lot.