Blockchain-ul Ethereum vine cu o schimbare majoră pe piața de energie după ce și-a actualizat software-ul pentru a reduce considerabil consumul de energie necesar pentru minarea sa. Noul sistem Merge va folosi cu 99,95% mai puțină energie.
Noua schimbarea adusă de blockchain-ul Ethereum va aduce o schimbare pe piața criptomonedelor, ea putând să ofere un avantaj important în concurența cu Bitcoin. Ethereum este cea de-a doua criptomonedă din lume ca mărime.
Noul sistem de minare Merge, va folosi cu 99,95% mai puțină energie, iar consumul de electricitate în lume va fi redus cu 0,2%.
„Credem că acesta este un moment semnificativ care va duce la un randament al ether peste cel al pieței crypto în ansamblul său pentru ceva timp”, a afirmat Richard Usher, directorul de tranzacții al BCB Group, o firmă din Londra specializată pe domeniul criptomonedelor.
Ethereum își reduce considerabil consumul de energie
Schimbarea vine în contextul în care majoritatea blockchain-urilor consumă o cantitate enormă de energie, acțiune des criticată de ecologiști și chiar de unii investitori.
Înainte de actualizarea de software numită „Merge” o singură tranzacție cu Ethereum avea nevoie de la fel de multă energie cât folosește în medie o gospodărie din Statele Unite într-o săptămână.
Odată cu actualizarea software-ului, Ethereum a trecut de la un sistem „proof of work”, în care calculatoarele consumatoare de energie validează tranzacțiile prin rezolvarea unor probleme complexe de matematică, la un sistem „proof of stake”, în care indivizii și companiile acționează ca validatori, prin blocarea monedelor.
Ethereum, văzut ca noua bază a viitorului
Blockchain-ul Ethereum a fost creat în anul 2013 și este considerat baza „Web3”, o versiune viitoare a internetului în care tehnologia crypto și operațiunile financiare descentralizate vor juca un rol central în toate aplicațiile și tranzacțiile comerciale.
Investitorii au pariat înainte de Merge că upgrade-ul va spori prețul tokenului ether. Ethereum a câștigat aproximativ 85% din minimele sale din iunie, depășind câștigul de 15% al rivalului mai mare bitcoin. În general, totuși, criptomonedele au avut de suferit în acest an. Ambele au scăzut cu aproximativ 55%.
Pe lângă consumul de energie, costurile ridicate și timpul de tranzacție lent sunt probleme cu care se confruntă rețeaua Ethereum. „Merge” nu va rezolva imediat aceste probleme, deși unii analiști spun că aceasta pune bazele expansiunii Ethereum, informează Reuters.