Numărul par ti c ipan ţilor români la eveniment urcă pe zi de trece. Ieri am aflat că ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) a trimis la rândul său patru oameni, iar presa a scris şi despre un delegat al Ministerului de Externe. Per total, aproape 20 de persoane într-o deplasare suportată de buget. Vineri se ştia doar de 16 reprezentanţi.
România a trimis aşadar în Qatar cu cel puţin şapte persoane mai mult decât au delegat, în medie, celelalte state. În timp ce Poşta Română a plătit circa 1.650 de euro pentru un delegat, ANCOM a cheltuit ceva mai mult, circa 2.000 de euro. Datoriile de 180 de milioane de lei din 2011 ale Poştei Române par să fi determinat compania să aloce un buget mai mic fiecărui delegat. N-a făcut însă rabat la numărul de persoane: 12. Am stat de vorbă cu unii dintre ei. Întrebaţi cum a decurs deplasarea, ni s-au plâns că: „unii au răcit, din cauza diferenţei de temperatură dintre camera de hotel, unde funcţiona aerul con di ţionat, şi căldura toropitoare de afară.
Centrul de conferinţe, într-adevăr modern şi cu dotări de ultimă oră, era amplasat undeva în deşert”. Au evitat să ne descrie însă întrecerile de cămile şi restul programului oferit de organizatori pentru timpul liber.
Cine a plătit deplasarea lui Nica
În cele din urmă, s-a dovedit că deplasarea ministrului Nica la Congresul Uniunii Poştale Universale a fost suportată, într-adevăr, din bugetul Poştei Române. Ministerul şi Poşta ar fi cumpărat în comun biletele pentru a beneficia de un cost mai bun la transport. Potrivit presei, ministrul a promis că va da banii înapoi.
România a fost reprezentantă de 19 persoane, în timp ce delegaţiile celorlalte ţări au inclus, în medie 12 reprezentanţi
CITIŢI ŞI:

  • Misterul lui Nica persistă: 16 sau 27 delegaţi în Qatar
  • Dan Nica şi consiliera Nicoletta Niculescu s-au întors din deplasarea în Qatar
  • Dan Nica şi Nicoletta în Qatar. Cine a plătit deplasarea consilierului MCSI
  • Ministrul Nica, în fruntea unei delegaţii de 25 de persoane, în Qatar