Compania elveţiană Ringier, editorul EVZ, a marcat prin evenimente speciale în România cei 175 de ani de la înfiinţare. Michael Ringier împreună cu Martin Werfeli (CEO) şi fostul cancelar german Gerhard Schröder au avut o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

Costel Busuioc, „Pavarotti din Banat“, câştigătorul concursului spaniol „Los Hijos de Babel“, a vizitat redacţiile Ringier din România şi a cântat la recepţia de aseară a companiei, la Muzeul Naţional de Artă. În România, Ringier editează, printre altele, ziarele EVZ, „Libertatea“, „Compact“ şi revistele „Capital“, „Unica“ şi „Bolero“. Totodată, Ringier deţine 25% din postul TV Kanal D, dezvoltat în parteneriat cu compania turcească Dogan.

De vorbă cu preşedintele


Michael Ringier, managerul trustului Ringier, însoţit de Gerhard Schröder, fostul cancelar al Germaniei, şi de Martin Werfeli, CEO Ringier, au fost primiţi, ieri, de preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Deşi a avut caracter privat, întâlnirea a fost anunţată în programul oficial al şefului statului.

Potrivit unui comunicat al pre- şedinţiei, cei patru au discutat despre perspectivele economice în România după aderarea la UE, dar şi despre tendinţele în presa europeană. Ei au căzut de acord că singurele obiective ale presei trebuie să fie corecta informare a cetăţenilor şi realizarea de profit, în cadrul unei pieţe libere şi concurenţiale, se arată în comunicat. Totodată, Băsescu s-a declarat „adeptul modelului de jurnalism de tip occidental, în care libertatea de exprimare, neîngrădită şi garantată (…) este exercitată cu responsabilitate şi bună credinţă“.
 
Gerhard Schröder, cu care Traian Băsescu s-a întâlnit ultima oară în cadru oficial în martie 2005, în timpul unei vizite la Berlin, este, din 2006, consilierul personal pe probleme de politică externă al lui Michael Ringier. Patronul trustului elveţian şi fostul cancelar german au o mai veche relaţie de prietenie şi obişnuiesc să-şi planifice împreună călătoriile de afaceri în străinătate. După întâlnirea cu Băsescu, Michael Ringier a dat o recepţie la Muzeul Naţional de Artă, unde i-a avut ca invitaţi pe foşti şi actuali demnitari, dar şi lideri de partide.

„Pavarotti din Banat“,
special pentru EVZ

Sosit în România special pentru petrecerea aniversară a trustului Ringier, Costel Busuioc a venit ieri după-amiază în redacţia „Evenimentului zilei“, direct de la Aeroportul „Henri Coandă“. „Vai, cât de mare e! Cât de mulţi sunteţi!“, a exclamat „Pavarotti din Banat“, aflat la prima sa vizită în redacţia unui cotidian central.

Unul dintre cei mai populari români, Costel s-a fotografiat cu cei prezenţi, a dat autografe şi chiar a făcut dovada talentului său, cântând câteva versuri pe hol, înainte de a părăsi sediul Ringier România. Cei 175 de ani de la înfiinţarea companiei Ringier au fost sărbă- toriţi şi la Bucureşti, printr-un dineu care a avut loc aseară, la Muzeul Naţional de Artă, în prezenţa unor personalităţi din ţară şi din străinătate.
 
Alături de Michael Ringier (publisherul grupului) şi de surorile sale, Annette şi Evelyn Lingg Ringier (acţionare), invitatul special al serii a fost Gerhard Schröder, fostul cancelar al Germaniei, actual consultant al grupului Ringier. La eveniment au fost prezenţi şi Martin Werfeli (CEO al Grupului Ringier) şi Marius Hagger (General Manager Ringier România), dar şi personalităţi din România, ca Mircea Geoană, Mariana Bitang şi Octavian Belu. Evenimentul, a cărui gazdă a fost Mihaela Rădulescu, a constituit, totodată, o premieră pentru România: Costel Busuioc a susţinut aseară, primul său concert, la petrecerea trustului Ringier.


AVANPREMIERĂ. Înainte de concert, Busuioc a vizitat redacţia EVZ

PROFIL
 
Prezent în 10 ţări

Grupul Ringier (din care face parte EVZ) a înregistrat anul trecut, în cele 10 ţări în care operează, o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de franci elveţieni (889,3 milioane de euro). Profitul companiei a crescut cu peste 50%, atingând valoarea de 102,7 milioane de franci elveţieni (aproximativ 63 de milioane de euro). Cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri a grupului a venit din Elveţia – 340,1 milioane de euro.

Operaţiunile din estul Europei au avut, în total, o cifră de afaceri de 308,7 milioane de euro. Cifra de afaceri a diviziei din România a fost, anul trecut, de aproximativ 51,4 milioane de euro. Ringier este prezentă în Elveţia, Germania, Cehia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Ucraina, România şi are o divizie pentru Asia. Compania are peste 7.000 de angajaţi, editează peste 120 de ziare şi reviste, produce aproximativ 20 de programe de televiziune şi operează 50 de platforme on-line şi 11 tipografii.