Acţiunea împotriva ministrului tineretului şi sportului survine depunerii de către PNL a unei plângeri penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.  

Liberalii o acuză pe Ridzi de cheltuirea nejustificată a peste jumătate de milion de euro pentru publicitate, în favoarea a două societăţi comerciale ce ar face parte din clientela politică a PDL. Valoarea totală de 630.000 de euro a contractelor încheiate cu ocazia zilei de 2 mai depăşeşte cu mult tarifele practicate pe piaţă pentru evenimente similare, susţin liberalii. 

Deputatul PNL Alina Gorghiu speră ca PDL să nu blocheze solicitarea partidului şi să lase justiţia să-şi îndeplinească rolul, pentru a se face lumină în acest caz. "Doamna ministru nu mai ştie pe ce a cheltuit banii. Ei bine, ştiu eu câţi profesori ar fi putut plăti statul ca să corecteze sau să supravegheze în timpul bacalaureatului: pe toţi!", declară deputatul, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ea mai susţine că premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu ar trebui să fie la fel de prompţi în ceea ce o priveşte pe Ridzi, aşa cum şeful statului a fost atunci când era vorba despre un ministru liberal. PNL mai aşteaptă şi demisia de onoare a ministrului tineretului şi sportului.

CITIŢI ŞI:

PNL cere anchetarea Monicăi Iacob Ridzi

„Nu mă interesează câţi bani s-au cheltuit!”

EDITORIALUL EVZ: Monica Ridzi buzunare sparte

MTS a oferit şuşe la preţ de megaconcerte

EDITORIALUL EVZ: Monica Ridzi buzunare sparte

Ridzi: „Nu ştiu pe ce am cheltuit 628.000 de euro!”|VIDEO